Петък, 30 Октомври 2020, 03:36

Геотехмин и Елаците-Мед дариха книги на училища и читалището в Етрополе

15 Август, 14:24
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 716 1


Специална вечер с творчеството на Иван Вазов, посветена на 170 години от рождението на Патриарха на българската литература, се проведе в град Етрополе. Тя беше организирана от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, съвместно с издателство „Захарий Стоянов“.
„Бихме искали да представим творчеството на Иван Вазов пред вас, да отдадем своята почит и уважение към него и да представим новите преиздадени 10 тома с негови творби“, каза издателят чл. кор. Иван Гранитски.
Акад. Георги Марков и председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов разказаха за творчеството на Вазов и връзката му с Етрополе. Актьорът Георги Златарев рецитира стиховете „Българският език“, „Отечество любезно, как хубаво си ти“ и „Елате ни вижте!“. Гости на събитието бяха заместник-кметовете Станка Димитрова и Росица Христова, председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Тодор Пеев – 1981“ - Христо Андреев, Мила Манчева – директор на СУ „Христо Ясенов“, Десислава Найденова – директор на ПГ „Тодор Пеев“, учители по литература, поети, писатели и др.
По случай 170-та годишнина от рождението Иван Вазов Геотехмин ООД и Елаците- Мед АД направиха дарение в рамките на дългосрочната си програма за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Двете компании дариха книги на училища и читалището в община Етрополе. Книгите са част от юбилейни поредици, не само по повод отбелязването на 170-та годишнина от рождението на Иван Вазов, а и във връзка със същата годишнина от рождението на Захарий Стоянов, 100 г. от рождението на голямата българска детска писателка Леда Милева и на акад. Валери Петров. С направеното дарение Геотехмин и Елаците- Мед целят да насърчат четенето и придобиването на нови знания от учениците, както и да подпомогнат духовното им израстване.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (543)
70% Complete
Не съм съгласен (302)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (243)
70% Complete