Събота, 27 Април 2024, 00:39

Голово шоу между ФК "Ракитин" (Трудовец) и ФК "Козаро" (Ботевград) завърши без победител

3 Октомври 2020, 19:45
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3078 19


Истински футболен спектакъл спретнаха отборите на ФК "Ракитин" (Трудовец) и ФК "Козаро" (Ботевград). В дългоочакваното местно дерби, част от 4-ия кръг на А ОФГ София - Изток, цифрите бяха заковани на 2:2, като двубоят не излъчи победител. Отборите оправдаха високото доверие, отправено към тях и не разочароваха. Двубоят притежаваше огромен заряд, а също така бе на високо футболно ниво. Напрежението властваше на стадион "Ракитин" от първата до последната минута, а крайният победител не бе ясен до последния съдийски сигнал. Единствената по-мрачна проява се разигра в 70-ата минута, когато срещата за кратко бе прекъсната поради ескалиране на напрежението и нахлуване на публика на терена. Страстите обаче бяха бързо охладени и въпреки неразбориите, на преден план остана футболният мач.

И двата отбора оставиха своя отпечатък, хвърлиха доста усилия на терена и си размениха по едно силно полувреме. Първите 45 минути бяха по-добри за състава на домакините. Те наложиха своето темпо на игра от самото начало и контролираха владението на топката, но не създаваха особено опасни ситуации пред вратата на гостите. Все пак в 15-ата минута тимът на ФК "Ракитин" излезе начело след хубава отборна комбинация, завършила с неспасяем удар на Миролюб Георгиев - 1:0. 4 минути по-късно мечтаното начало за трудовчани придоби още по-голяма тежест. Резултатът бе удвоен след мощен удар на Здравко Милев от над 35 метра дистанция. Кълбото прелетя над стража на ФК "Козаро" и се озова в мрежата, а цифрите бяха покачени - 2:0. В 25-ата минута обаче капитанът на гостите Радослав Зарев показа, че неговият отбор няма да се даде без бой. Снажният полузащитник изстреля кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря и върна интригата в мача - 2:1. До края на полувремето въпреки амбициите на двата тима да преминат голлинията за пореден път, резултатът се запази непокътнат.

След подновяването на играта, ситуацията на стадион "Ракитин" претърпя промяна. Отборът на ФК "Козаро" (Ботевград) изглеждаше доста по-амбициран да се върне в мача и започна да действа по-настървено. Няколко промени в състава на гостите на почивката също бяха ключови за по-добрата игра. Първото опасно положение бе в сметката на ФК "Ракитин" (Трудовец),  когато Здравко Милев проби по крилото, но след подаването му нямаше кой да отиграе топката. Тимът на ФК "Козаро" (Ботевград) отговори с хубав пробив на Светослав Косаков, който се възползва от грешка в отбраната на домакините, но вратарят Милослав Павлов скъси дистанцията и не остави избор на съперника си. В 53-ата минута удар на Радослав Зарев пък премина малко над вратата. Това обаче нямаше особено значение, защото в 55-ата минута резултатът бе изравнен. Светослав Косаков получи пас от Радко Асенов, след което сътвори хубав индивидуален рейд, а в последствие реализира хладнокръвно - 2:2. Оттам насетне мачът започна отначало и логично напрежението достигна връхната си точка около 70-ата минута. Тогава футболистите на двата тима "прегоряха" и за кратко прехвърлиха съперничеството си на друга сцена. Въпреки че се намеси и част от публиката на терена, размириците бяха бързо потушени. След това съперничеството бе подновено с пълни сили. В оставащите минути до края и двата отбора демонстрираха желанието си да спечелят. Положенията пред двете врати се редуваха едно след друго. Може би най-опасното такова бе в полза на домакините от  ФК "Ракитин" (Трудовец).В заключителните минути защитникът и голмайстор Миролюб Георгиев опита да предложи от същото лекарство, изстрелвайки мощен удар от средна дистанция. С чудесна намеса обаче се отчете вратарят на гостите Любомир Любомиров, който спаси и запази равенството. Въпреки усилията от страна на съперниците до края на мача цифрите не се промениха и отборите си поделиха почетно точката, в един здрав и оспорван футболен спектакъл.

В следващия 5-и кръг, на 10-и октомври, отборът на ФК "Ракитин" (Трудовец) гостува на ФК "Левски" (Долна баня), а тимът на ФК "Козаро" (Ботевград) приема ОФК "Костенец" в Ботевград ден по-късно. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Изток , ФК ”Козаро" (Ботевград) , ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (19)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:01

    Пропусна да напишеш с колко тежки контузии завърши мача за ракитин

    • (3) (4)
      1. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:15

      Защото са селЯне и вместо празник играят на кръв , да влачат аре

    • (4) (3)
      2. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:22

      Селянете ритаха, демек козите

  • Отговори (5) (3)
    2. добавен от: Георги Петров 3 Октомври, 22:15

    Всичко беше ясно щом се контузи най-добрия играч на Ракитин още в 20та минута никаква организация след това

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 00:57

      Наистина всичко беше ясно щом още в 5тата минута викаха линейка за вратаря на Козаро, и другия път недей да пишеш глупости ;)

    • (4) (4)
      2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 01:41

      Ква линейка, на тоя Матев нищо му нема . Омре от страх и при първата възможност излезна

    • (0) (0)
      3. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 01:36

      Да бе, забравих, че той сам се ритна в ребрата толкова силно че се поду като топка за 2мин. Като си некомпетентен не знам що ръсиш малоумни глупости.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (2)
    4. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 22:49

    Селтик лягаите

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 23:20

    Селтат е майка ти

  • Отговори (5) (3)
    7. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 23:42

    Светкавица от кога имат отбор

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (2)
    9. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 12:13

    Недейте да пишете глупости като не знаете. Матев е със лошо натъртени ребра изритан от състезател на Ракитин.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (0) (2)
      2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:36

      Никой ме го е ритал, мълчи малко като незнаеш

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:13

    А ти поне се научи да пишеш

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete