Събота, 27 Април 2024, 07:15

Гражданите търсят най-вече мнението на ортопед, ендокринолог и дерматолог в Сферата на здравната грижа

11 Юли 2018, 15:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2296 5


Над 20 консултации за различни заболявания вече са направени до момента по метода на отдалечената медицинска диагностика в Сферата на здравната грижа, позиционирана на пл.”Освобождение” в Ботевград . Това съобщи Николай Полендаков, експерт от фирма „Аоссиа”, която работи по метода на телемедицината вече няколко години.

Близо 200 граждани на Ботевград и общината са се записали за консултация.
„На всички сме записали координатите. На тези, на които успеем ще се им позвъним”, заяви Николай Полендаков. По думите му направените консултации са направени от лекари специалисти, работещи във Франция, Люксембург, Гърция в областта на ортопедия и травматология, акушер-гинеколог, вътрешни болести, гастроентеролог и кардиология.

„Имахме клиенти, които ни представиха изследвания от различни болници от цяла България. Те не знаеха какво да правят и реално получиха една добра насока”, посочи Полендаков. Той уточни , че лекарите от Сферата не правят диагностика и не провеждат лечение. Един от най-честите консултанти на Сферата се оказва д-р Иван Геров, ортопед-травматолог от френска болница. Той е направил консултация по епикризи и снимки на пациенти и е дал насоки за водене на целесъобразен начин на живот, така че облекчат здравословното си състояние, съответно е насочил пациентите къде да извършват рехабилитация и по-нататъшно лечение.

През Сферата на здравната грижа са преминали и онкоболни. „Обикновено хората знаят, какви са стъпките им на лечение, просто търсеха второ мнение за консултация”, добави Полендаков. Сферата ще остане на разположение на гражданите до края на август, поради големия брой записали се болни. Следващата седмица ще се осъществява връзка с дерматолог, който да прави отдалечени консултации.

Според Николай Полендаков се забелязва , че населението в общината има нужда от определен вид специалисти. „Има много записали се за ортопед, ендокринолог и дерматолог. Това са специалностите, по които най-много се търсят консултации”, добави експертът на „Аоссиа”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (5) (10)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юли, 15:45

    А мнението на гражданите е, че сбръчканият мрънкалник недоразумението гавалигльо е една безполезна пионка и за нищо не става

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юли, 17:23

    emi s taya kalna i mrysna voda normalno da imat horata kojni problemi ....... do koga pitame :roll: :roll: :?: :?: :?:

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 12 Юли, 08:31

    2 докато дойдат китайците

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Юли, 14:12

    1 И 2 - А при тухларника пиехте вода бистра като сълза - ама тогава не смеехте и да се обадите

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Юли, 18:02

    Към 1- Какво общо има кмета с прегледите? Простак и тъпанар си. Колкото и да мразиш кмета, не е нужно непрекъснато с повод и без повод да изливаш такава злоба. Е, нема го вашия белязан гном и бъди сигурен, че вече никога няма да се върне. Или неговия за....к ти е по-удобен за ли зане. Ти си един мазен и гнусен червяк.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete