Петък, 26 Април 2024, 22:35

Христо Николов се завръща в родината, за да се присъедини към шампиона Лукойл Академик

17 Юли 2017, 14:00
(2) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1712 0


Един от най-добрите български баскетболисти през последните години Христо Николов пристига обратно в България, за да се присъедини към шампиона Лукойл Академик. Двуметровото крило ще облече екипа на ”студентите” за втори път в кариерата си, след като се разбра с клуба за 2017/2018г.
За последно бургазлията бе част от Лукойл в периода от 2008 до 2010 г., като тогава с него достигна до две поредни шампионски титли в мъжкия ни елит (2009 и 2010 г.). След осем сезона извън България, крилото ще даде всичко от себе си, за да помогне на носителя на Суперкупата да си проправи път до групите на Шампионската лига през есента под ръководството на новия треньор Шарон Друкер.

“С Тодор Стойков се видяхме. Обсъдихме ситуацията и се разбрахме бързо. Радвам се, че ми дават шанс да се върна в България. Все пак този клуб е емблемата на българския баскетбол в Европа. Благодарен съм за тази възможност. След тези осем години навън се чувствам по-опитен в баскетболно отношение. Надявам се да помогна на момчетата и на отбора с каквото мога, и да постигнем добри резултати”, сподели Христо Николов.

“Вече разговарях с Шарон Друкер. Това помогна и за моето решението. Той е доказано име в Европа и много се радвам, че ще работя под негово ръководство. Нашата цел е да си осигурим място в групите на Шампионската лига, но трябва да преминем през квалификацията преди това. Няма да ни бъде никак лесно. Ще играем мач за мач. Най-важното е да бъдем здрави. Трябва да влезем по-бързо в главата на треньора и да изглеждаме по-добре на терена”, допълни крилото.

Христо Николов изкара последните две години в Полша, с екипа на Стал Остров Виелкополски. Там той се превърна в един от основните играчи на тима, а през миналия сезон с него спечели бронзов медал от полския шампионат.

"Пожелавам си сезон без контузии и да постигнем нещо запомнящо се с Лукойл в евротурнирите, в българския шампионат и да върнем купата в Правец”, каза още Христо Николов.

31-годишният баскетболист не пропусна да пожелае успех на националите ни преди предквалификацията за следващото световно първенство, която ще се проведе през август.


Източник: bball.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete