Петък, 26 Април 2024, 11:33

Хванаха и третия заподозрян. Братята атентатори - крадци, и ятаци на убийците от Париж

23 Март 2016, 13:29
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 2003 0


И третият заподозрян от атентата на брюкселското летище Наджим Лашрауи е арестуван в Андерлехт, предаде "Фокус". Белгийската прокуратура не е потвърдила информация.
 
Той беше заснет от охранителни камери заедно с двамата нападатели, които се самовзривиха на летището. Той не е задействал експлозив и по неизвестни причини и е избягал.
 
Полицията призова за съдействие и е изпратила информация до всички партньорски служби. Истинската му самоличност беше разкрита в понеделник, тъй като до този момент се е подвизавал под името Суфиал Кайал.
 
Предполага се, че той, заедно с убития по време на операцията в брюкселския квартал "Форе" (на 15 март) Мохамед Белкаид, е координирал атентатите в Париж. Следи от негови ДНК са открити по експлозиви от атаките през ноември, както и в два апартамента в Брюксел и Овле, послужили за скривалище на Салах Абдеслам.
 
Именно Наджим Лашрауи се е намирал в автомобила с Абдеслам и Мохамед Белкаид, спрян за проверка на австро-унгарската граница, на 9 септември 2015 г.
 
Другите двама атентатори Халид и Брахим Бакрауи, които се взривиха на брюкселското летище във вторник сутринта, са наели квартири в Белгия, в които са се укривали парижките атентатори, предаде AFP, като се позовава на белгийската обществена телевизия RTBF, цитираща полицейски източник.
 
И двамата братя са били осъждани за кражби.
 
Единият е използвал фалшива самоличност, за да наеме апартамент в белгийския град Шарлероа, от който атентаторите са тръгнали за Франция в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 година, когато при координирани атаки в Париж бяха убити 130 души.
 
Белгийските медии съобщават, че Халид е наел и апартамента във Форе, в който миналата седмица бе проведена полицейска операция, предаде "Фокус".


Източник: 168 часа

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete