Неделя, 18 Април 2021, 11:36

Илиан Тодоров проведе извънредна работна среща заради влошената епидемична обстановка

5 Март, 14:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 769 6


Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе извънредна работна среща във връзка с влошената епидемична обстановка и нарастващите случаи на заразени с COVID 19 на областно ниво. В нея участваха директора на РЗИ – Софийска област, директорът на ОД на МВР – Софийска област, началник отдел „Охранителна полиция” при ОД на МВР, представители на областна администрация. В Софийска област на 14 дневна база, броят заболели надвишава 200 човека на 100 000.

Взеха се следните решения: кметовете на общините да издадат заповеди за създаване на организация за провеждане на мероприятия, семинари, конгреси в присъствена форма при използвнане на 30% от капацитета на помещението и при спазване на строги противоепидемични мерки. Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на бар-клубове, дискотеки, пиано барове, се допускат при присъствие на не повече от 50% от капацитета им. Не повече от 6 човека на маса, при спазване на строги противоепидемични меарки и при работно време между 6.00 и 23.00 ч.
ОД на МВР да засили контрола по отношение на спазване на противоепидемичните мерки, съвместно с органите на ДАИ и областна дирекция на БАБХ.

Всички общински болници на територията на Софийска област да увеличат броя на леглата за лечение на болни с коронавирус с 40 до 50% от капацитета на лечебното заведение.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Ковид 19

Коментари (6)

 • Отговори (7) (2)
  1. добавен от: Анонимен 5 Март, 15:22

  Не си хабете хартията за безсмислени заповеди, че вече ставате смешни, с просто око е видно, че в "град" Ботевград не се спазват никъкви противоепидемични мерки, какви 50%, какъв 1,5, а с маските си трят лигите, обслужващият персонал! Простотия огромна и безгранична!

 • Отговори (6) (5)
  2. добавен от: Анонимен 5 Март, 15:56

  Затворете Кръчмите там е заразата

  • (3) (3)
   1. добавен от: Анонимен 5 Март, 16:37

   Стой си дома и не ходи по кръчмите.. Хахаххахаха

 • Отговори (2) (5)
  3. добавен от: Анонимен 5 Март, 18:10

  След един месец и този ще "пътува",освен към Болен Сидеров да му целува ръка.От този нищо не става,дано е пооткраднал да поприживее малко!

 • Отговори (3) (0)
  4. добавен от: . 5 Март, 19:40

  Навсякъде е пълно до дупка! Ама след това друг е виновен! Налагайте глоби и нещата ще се оправят!

  • (0) (3)
   1. добавен от: Анонимен 5 Март, 19:49

   Яд ли те е?? Стой си у дома и няма страшно. Хахаххах

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

отговори
Да (26)
70% Complete
Не (18)
70% Complete