Петък, 26 Април 2024, 21:28

История с предизвестен край, и Лукойл на финал, пак срещу Левски

16 Февруари 2012, 21:14
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2852 1


укойл Академик очаквано достигна дестинация „финал”, където го очаква миналогодишния съперник – Левски. „Студентите” се наложиха с 87:67 над Ямбол и в събота ще се опитат да защитят Купата на България.

Интрига в полуфинала имаше само в средата на втората част, след като още в края на първата Лукойл успя да запише двуцифрен аванс. Само за две минути и половина след петата на втория период обаче, Ямбол изведнъж се озова в идеална позиция, само на две точки зад съперника. Момчетата на Иван Чолаков регистрираха серия от 12-0, за да стигнат до минималното изоставане.

Това обаче естествено предизвика нужната реакция в Лукойл, и шампионът отвърна от своя страна със серия от 13-2, и така приключи полувремето с 47:35 напред.

След почивката Ямбол не се бе отказал, и продължи да търси пробойни в защитата на съперника, и се задържа до седем точки в средата на третата четвъртина. Нова серия от 16 безответни точки обаче тотално съсипа символичните гости, и даде на Академик несломима преднина. В последните 10 минути вече нищо не се променяше на терена, и Марин Докузовски даде заслужена почивка на по-голяма част от титулярите си. В игра за Лукойл се появи дори и 17-годишният талант Крис Минков, който поигра три минути и половина за успеха на „студентите”.

Брандън Хийт приключи с 18 точки и осем асистенци за Лукойл Академик. Ламонт Мак добави още 18, 13 от тях преди почивката. Божидар Аврамов реализира още 17, а Бруно Шундов – 14.

За Ямбол, по 11 точки отбелязаха Майк Джеферсън, Юли Радионов и Джон Офоегбу, а Мартин Дурчев остана с 10.

В петък Ямбол ще се изправи срещу Евроинс Черно море в мача за третото място, а в събота, за втора поредна година Лукойл и Левски ще си оспорват трофея.



Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete