Събота, 27 Април 2024, 01:05

Иван Гавалюгов: Листата ни е съставена от амбициозни, инициативни и загрижени за общината и за Ботевград хора

17 Октомври 2019, 21:13
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1751 9


„Листата ни е съставена от амбициозни, инициативни и загрижени за общината и за Ботевград хора“, това каза кандидатът за кмет на община Ботевград Иван Гавалюгов при представяне на листата с кандидати за общински съветници от ПП МИР пред жители на село Боженица. Предизборната среща се състоя днес в пенсионерския клуб на селото, за който също стана дума по време на разговора между Иван Гавалюгов и боженчени. Помещението е предоставено безвъзмездно на общината за срок от десет години, който изтича в края на другия месец. Най-вероятно собственикът – РПК, ще поиска наем за него или ще го предложи за продажба. Жители на селото обаче имат и друго виждане по въпроса, което обсъдиха с кандидата за кмет.

Най-големият проблем на Боженица, както и на другите по-малки села на територията на общината, е водоснабдяването. Често пъти хората там са засегнати от воден режим, който им причинява неудобства в ежедневието. За решаване на този проблем, в махала Мурта днес е започнал сондаж за вода, за който бяха гласувани средства на последната за този мандат сесия на Общинския съвет. А докладната бе внесена от кмета Иван Гавалюгов.

„Сондажът е започнал днес не защото аз съм тук на предизборна среща, а защото сондьорите са свободни“, уточни Гавалюгов, но вече като кандидат за кмет на Ботевград.

Разширяването на мрежата за видеонаблюдение в общината ще обхване и малките села. В село Боженица ще бъдат монтирани две камери, обеща Иван Гавалюгов. Жител на селото изрази готовност да закупи още четири камери, които да бъдат монтирани на подходящи места в населеното място.

Иван Гавалюгов пое ангажимент за подмяна на старото улично осветление с ново енергоспестяващо, както и за увеличаване броя на лампите.

Жители на селото споделиха още с кандидата за кмет, че са притеснени от състоянието на свлачище при един от големите завои преди селото.

Божанчени поискаха „да се вдъхне повече живот на килийното училище“ в селото, което е едно от предпочитаните места за посещение от туристи. Според тях то трябва да премине към читалището в Боженица, подобно на Паметник-костница на Ботевите четници, който е към читалището в Скравена. Според хората, ако за него отговаря местен човек, той ще може по-бързо да реагира – да го отвори за посетители. В момента обектът е филиал на Исторически музей – Ботевград.

Проблемите с електроснабдяването на селото също бяха разисквани по време на предизборната среща. Иван Гавалюгов посъветва жителите да напишат жалба до Комисията за енергийно и водно регулиране, която да подкрепят с подписка.

По-рано днес кандидатите на ПП МИР бяха на посещение в селата Липница и Елов дол. За срещата в Липница имаше специална подготовка. Всички присъстващи бяха поканени да опитат от домашно приготвените вкусотии, подредени в приятната обстановка на някогашната фурна, превърната в магазин и място за срещи. Стопанката – Ваня Иванова, която е радетел за съживяване на малките села, е кандидат за общински съветник от ПП МИР. Тя бе посрещната изключително радушно и в село Боженица, където се чуха мнения, че е личност, която може да бъде полезна с идеи и конкретни действия за осъществяването им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (27) (22)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 21:17

    Листата ви е пълна пародия !

    • (8) (12)
      1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 21:23

      Пулна пародия е вашата

    • (9) (0)
      2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 08:19

      "ПУлна"...., ха, ха, ха! Три думи написал и не прочел какво е написал.
      Ще те връщам в първи клас, неграмотнико!

  • Отговори (23) (16)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 21:35

    Лицемери и нагаждачи и палячото Ангелов ...

    • (9) (7)
      1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 12:47

      Ти сериозно ли?!Листата ви е съставена от абсолютни профани. Като почнеш от лойчо та свършиш на Ачката. Лабава работа тоя път.

  • Отговори (17) (12)
    3. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 08:53

    Трагедия сте

  • Отговори (14) (10)
    4. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 08:54

    Чечаци, стринки и дебелаци е листата ти

  • Отговори (10) (10)
    5. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 08:58

    Гротеската е пълна

  • Отговори (0) (4)
    6. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 08:37

    Само глупита, начело с лигльото

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete