Събота, 27 Април 2024, 07:22

Ивайло Захариев гостува в Ботевград за дискусия: театърът и книгите

27 Април 2017, 10:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1048 6


Актьорът Ивайло Захариев ще гостува на библиотека Ботевград във връзка с тазгодишния Маратон на четенето. Познатият като ченгето под прикритие Мартин ще разговаря с фенове и любители на четенето за връзката между литературата и театъра.

Събитието е част от календара на библиотека Ботевград и ще се проведе на 3 май от 17:30.

“Четенето е неразделна част от живота на актьора – както в киното, така и в театъра. Всеки герой, в чиято кожа трябва да влезеш, първо е получил своя живот на хартия. Книгите са източник на вдъхновение и възможност за актьора, а и за всеки читател, да натрупа алтернативен житейски опит, съпреживявайки с героите от страниците“, коментира Захариев преди събитието.

Ивайло Захариев е български театрален и кино актьор, известен с ролята си на доброто ченге в сериала на БНТ „Под прикритие“, както и с активната си гражданска позиция по много въпроси от обществено значение. Той е Рицар на книгата в „Походът на книгите“ и посланик на „Забавното четене“. Женен е за ботевградчанката Миряна Захариева, която също ще вземе участие в мероприятието.
Националната кампания „Маратон на четенето“ се провежда за дванадесета поредна година по инициатива на сдружение „Българска библиотечно-информационна асоциация” в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и тяхната инициатива „Походът на книгите“.

Вход: свободен



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete