Събота, 27 Април 2024, 01:32

Изключителен успех на ДТС "Новоханче" с.Нови хан

26 Август 2014, 14:12
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1724 0


От 11 до 13 юли ДТС „Новоханче " взе участие в международния арт фестивал „Черноморски перли", организиран от Нестия интерфоруми за изкуства. Форумът се проведе в три концертни вечери, на открити сцени в черноморските ни курорти Слънчев бряг и на амфитеатъра в Св. Влас. В конкурсната програма взеха участие танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от всички краища на България и от чужбина /Русия, Украйна, Беларус, Сърбия и др./, всеки от които показа по неповторим начин фолклора си. „Новоханчета"-та, бяха едни от най- малките участници във фестивала, но с отлично представената си програма, заслужено отнесоха най-голямата награда Гранд При /купа и диплом/.
Във гала вечерта, организаторите на фестивала дадоха възможност и за индивидуални изяви. Всеки ансамбъл излъчи по двама свои представители за надиграване на ръченица. Нашето момче, Кристиян Йорданов се класира на първо място /медал и диплом/ при мъжете .
Едновременно с участията които имаха, „Новоханче"-тата изкараха и 5 незабравими и много вълнуващи дни в курортния ни град Несебър.Създаха много нови контакти и приятелства с чуждестранните групи. Организираха си забави с ансамбъла от Сърбия, с които особенно много се сближиха и имат покана за гостуване в Сърбия догодина.

"В края на сезон 2013/2014 искаме да ви поздравим, мили деца и още веднъж да ви кажем, колко много се гордеем с вас. Изключително успешна бе за всички ни тази танцова година и си пожелаваме и следващата да е такава!"
/худ.ръководители - Младенка Павлова и Теодора Серафимова/


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete