Неделя, 28 Април 2024, 10:05

Изложба на тема "Автобусите на Ботевград – 100 години история"

18 Декември 2014, 19:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3980 1


„Автобусите на Ботевград – 100 години история” – под такъв надслов се проведе днешната изложба в Исторически музей Ботевград. Тя е по повод юбилейната 100-годишнина от автобусостроенето в Ботевград.
Преди около 2 месеца писателят Иван Колев подарява книга на музея, озаглавена „Автобусите на Ботевград – 100 години история”. Тя ще бъде на разположение на всички, които се интересуват от нея и могат да си я закупят.
Основен принос за осъществяването на изложбата има инж. Гавалюгов, бивш главен конструктор и директор Маркетинг и развитие на завод „Чавдар”. Сред присъстващите на събитието бяха инж. Балтов, бивш директор на института по автомобилостроене, Митко Димитров, бивш началник отдел Промишленост, инж. Борис Георгиев, бивш секретар, Христо Христов, собственик на първите автомобили в Ботевград, г-н Сираков, дългогодишен директор на комбинат „Родина” и много други личности, свързани с дългогодишната работа в завода.
Директорът на музея Тодорка Коцева призова всички да отдадат минута почит за тези, които не са успели да доживеят 100-годишния юбилей. Екскурзоводът на музея Десислава Иванова представи на присъстващите кратък преглед на историята за тези 100 години. Гостите се насладиха и на филм с името „Спомен за Чавдар”,който се съхранява от инж. Гававалюгов. Филмът, както и всичко, показано в изложбата, той любезно предостави като дарение за музея.
Инж. Гавалюгов изрази своята радост от събитието и благодари на всички, които присъстваха. Той призова всеки, който разполага с неща, свързани с историята на „Чавдар”, било то снимки, предмети или видео, да ги предостави на музея, за да могат те да станат достояние на следващите поколения.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 21:38

    разграбиха и съсипаха завода а сега са се сетили да го тачат

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete