Петък, 26 Април 2024, 09:18

Изложбата Графика – традиционни печатни техники от Савина Мантовска гостува в Исторически музей-Ботевград

26 Октомври 2020, 16:29
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 647 1


На 31-ви октомври-Събота, в залата за съвременно изкуство на Исторически музей-Ботевград, ще бъде открита една дълго планирана и отлагана изложба – графики с традиционни печатни техники на художничката Савина Мантовска.

С ботевградски корени от майчина страна, Савина Мантовска има сериозна биография в професионалния свят на изкуството. Възпитаник е на Средно Художествено Училище за Приложни Изкуства „Св. Лука“, София със специалност: Дизаин на детски играчки и Национална Художествена Академия, София - Факултет за изящни изкуства – графика.

Автор е на илюстрациите към четири книги – за деца и възрастни. Две от тях са напълно завършени, а по другите две все още работи. Участва в редица международни конкурси за графика, а напоследък работи и върху красивите гледки из Ботевград.

По стечение на обстоятелствата преди 14 години, първата самостоятелна изложба на обучаващата се тогава все още Савина е в ботевградската галерия към музея.

Откриването е от 11.00 часа и ще бъде проведено според предписанията и спазване на всички противоепидемични мерки. Заповядайте!


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete