Петък, 26 Април 2024, 15:49

Как да кандидатстваме за транснационални партньорства представи ОИЦ-София

12 Април 2018, 10:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 924 0


Eкипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) проведе информационна среща за представяне на отворената за кандидатстване до 11-и май процедура „Транснационални партньорства“, която се реализира в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Участие в събитието взеха експерти от общински и районни администрации, работодатели, образователни и обучителни организации, центрове за информация и професионално ориентиране, неправителствени организации, медии.

Процедура „Транснационални партньорства“ е в размер на 4 389 000 лв., минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 50 000 лева, а максималният – 200 000 лева, като не се изисква съфинансиране от страна на кандидатите. Целта на процедурата е да допринесе за трансфера и въвеждането на социални иновации, добри практики, партньорски подходи към намиране на решения за общи проблеми, изграждане на специфични умения за партньорство в сферите на пазара на труда, социалното включване, здравеопазването, равните възможности и недискриминацията, условията на труд и изграждането на административния капацитет в тях, отбеляза в началото на срещата управителят на ОИЦ-София Анна Генчева. Тя представи подробно условията за кандидатстване по процедурата – кои са допустимите кандидати и партньори, за какви дейности и разходи може да се кандидатства, какви са сроковете за оценка и за изпълнение на проектите. Акцент беше поставен на факта, че процедура „Транснационални партньорства“ е изключително обхватна – в нея са заложени 11 сфери, т.нар. инвестиционни приоритети, като всяко проектното предложение задължително трябва да е обвързано с поне един инвестиционен приоритет. На свой ред всеки инвестиционен приоритет се характеризира с конкретни допустими кандидати и партньори, специфична цел и целева група, като тяхното съответствие е условие за допустимост на проектните предложения. Процедурата е част от координираната транснационална покана на ниво Европейски съюз за набиране на проектни предложения, а участието на чуждестранен партньор е задължително, допълни г-жа Генчева, ето защо всеки кандидат задължително трябва да се регистрира в специално създадена платформа за транснационално сътрудничество в рамките на ЕСФ http://ec.europa.eu/esf/transnationality.

В рамките на събитието беше показано как става електронното кандидатстване по процедурата чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) и бяха разискани множество въпроси, като например трябва ли да има огледалност при проектното предложение на кандидата и на партньора; какво се разбира под „социална иновация“; когато българска организация е партньор на транснационален кандидат, къде се включват нейните разходи; има ли приоритизация за работодатели в зависимост от кода на икономическата дейност и пр.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete