Събота, 27 Април 2024, 02:34

Калин Терзийски:" Аз мога да говоря назидателно на всеки, защото излекувах себе си"

19 Октомври 2018, 20:57
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1123 1


Срещата с Калин Терзийски, която се състоя тази вечер в Многофункционалната зала на НЧ " Тодор Пеев-1871"гр.Етрополе, бе една възможност да се чуят неговите задълбочени и много лични възгледи и размисли за същността на нашето време, пречупени през призмата на минали събития и тяхното отражение върху сегашният начин на живот в страната ни. Сложна личност, като него има смелостта и откровението да изрази себе си по начин, по който малцина биха могли и биха го направили. Той е човек с дълбоко, философско познание и отношение към заобикалящия го свят. Опирайки се на специалността си като лекар / през 1990 г. записва медицина във Висшия медицински институт – София, където завършва през 1996 г., след което специализира психиатрия до 2000 г./, той се опита да обясни сложната психология на човека и неговата отношение към бита и живота.
Срещата бе по повод представянето на новата му книга "Мечката и други разкази", която е сборник от философски разкази с дълбок смисъл. Персонажът на "Мечката" е взаимстван от българската народна приказка "Мечката и лошата дума", като в основата на неговите виждания стоят въпроси като, "Трябва ли да кажем истината на човека?", "Трябва ли да се опитваме да го променим или трябва да го приемем такъв какъвто е?"....
Авторът сподели, че представя сборника си предимно в по-малки населени места и че не е изненадан от малкия брой посетители, като в повечето случай те са около 20-25 души, хора с различно мислене и разбиране.
В контекста на разговора той засегна и темата за неговия проблем-алкохола и заяви :" Аз мога да говоря назидателно на всеки, защото излекувах себе си", като преодоляването на това е станало не без помощта на неговата съпруга Ивана Генова-психотерапевтка и негова опора, която също присъства в залата.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete