Събота, 27 Април 2024, 08:03

Кандидатът за кмет от БСП Пенка Стефанова обеща диалог и прозрачност в управлението на Врачеш

15 Октомври 2015, 21:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3166


Прозрачно управление и активен диалог с хората е моделът на управление, който кандидатът за кмет от БСП на с.Врачеш Пенка Стефанова обяви пред избирателите тази вечер в Народно читалище „Събуждане” с. Врачеш от 18.00 ч. Народната певица Поли Паскова бе специален гост на предизборната проява, заедно с ансамбъл „Чинари”. В двучасовата предизборна среща-концерт Паскова изпълни най-отбраните си песни от своя репертоар в подкрепа на своята приятелка Пенка Стефанова. „Никога не съм подписвала договор с политици. Песента няма цвят и аз пея за хората, но тази вечер пея за една личност и това е Пенка Стефанова”, каза народната певица пред присъстващите симпатизанти на левицата в препълнената зала на читалището.
 
В началото на предизборната среща кандидатът за кмет Пенка Стефанова заяви, че 
нейната бъдеща  политика ще бъде обърната към хората, с единствена цел подобряване  стандарта им на живот. „Кандидатирането ми за кмет на Врачеш не е самоцел. Приех това предизвикателство като голяма отговорност, а  и защото вярвам, че имам сили, воля и желанието за обновяване на нашето село с нова инфраструктура, съобразена с европейските стандарти. Поех тази отговорност и като знак за голямото доверие, което ми гласуват хората от БСП. Убедена съм, че врачежани могат да направят още много за своето любимо родно село”.
Сред приоритетите, които кандидатът за кмет на Врачеш посочи са поетапна смяна на водопреносната мрежа, рехабилитация на централната улица „Трети март” и възстановяване на асфалтовата настилка на нуждаещите се улици и тротоари; поддържане и укрепване на двете реки и мостовите съоръжения; разширяване и асфалтиране на пътя за Девически манастир „Св. 40 мъченици” ; неотложен ремонт на детската градина; изграждане на детски спортни площадки; създаване на младежки клуб. Важен момент в работата като бъдещ кмет Стефанова посочи работата с активен Обществен съвет.
 
„Ще работя с ясното съзнание, че всичко, което ще направим  остава след нас и то ще говори, как сме се справили след обещанията като управляващи”, каза в края на своето предизборно слово Пенка Стефанова и призова избирателите да изберат бюлетина номер 17.
 
„Изправям се пред вас, като наполовина врачежанин, моят баща е от тук. Това е и моето село. Боли ме като гледам, в какъв вид се намира то, след изминалите 12 години”. Това каза кандидатът за кмет на община Ботевград адв. Христо Якимов. Той посочи, че като общински съветник вече 8 години пряко наблюдава, как при гласуването на средства за Врачеш, или пари няма, или се отлагат във времето строително-ремонтните дейности. Според него ремонтът на детската градина умишлено се бавеше с обещанието от досегашния общински кмет,ч е се чакат европейски пари, а след настояване на общинския съветник от БСП Марияна Босовска пари се намериха. По отношение ремонтът на читалище „Събуждане” Якимов изрази мнение, че това бе показност, но не и качество, като подчерта, че е било необходимо първо да се ремонтира покрива, който тече. Не на последно място кандидатът за кмет на общината припомни, че в цялата община се строи много, но се строи скъпо и некачествено. „Строи се от определен кръг от фирми, на които се възлагат обществените поръчки”. По думите му , ако избирателите подкрепят БСП да влезе в управлението на общината, това ще бъде променено. Якимов отново подчерта, че картите за безплатно пътуване няма да бъдат отнети на пенсионерите, поради това че те са държавна целева субсидия. „Досегашният кмет се афишира с  добавките за пенсионерите за Великден и Коледа. Такива добавки бяха вкарани с цел да бъде вкаран в Парламента едно момче и вие тогава се полъгахте  и гласувахте”, каза Якимов. По думите му, въпреки че коледните и великденски добавки за 2014 г бяха гласувани от Общински съвет никой пенсионер не ги е получил. „Ние няма да ви лъжем и няма да ви крадем. Можем да ви обещаем по-малко, но с идеята, че след това трябва да го изпълним”, подчерта кандидатът за общински кмет от БСП.
 
„Врачеш е село, в което и млади и стари искат промяна. Пенка е човек, който е израсъл тук и човек, който познава вашите проблеми”, каза от трибуната водачът на листата на кандидатите за общински съветници от БСП Д-р Веселка Златева. „Един кмет на село не може да работи самостоятелно. Зад гърба му трябва да има добър екип, който да го подкрепя и стимулира, както е общинският кмет и общинските съветници”. След тези думи д-р Златева представи листата за общински съветници от БСП.
В края на предизборната среща-концерт водачът на листата призова присъстващите да проявят разум и на 25 октомври да гласуват, а ако изберат бюлетина номер 17, това ще е правилният избор. Изборът на справедливостта и солидарността!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
*Предизборна публикация

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete