Петък, 26 Април 2024, 03:22

КГБО демонстрира подкрепа на националните протести

21 Юни 2013, 19:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3247 29


Комитетът на гражданите от Ботевградска община днес изрази мълчалив протест пред сградата на Община Ботевград от 18.00ч., в подкрепа на националния протест в София и в цялата страна. За съжаление жителите на града и общината не ги подкрепиха в протеста им срещу действията на управляващите и след едночасов престой на площад “Освобождение“ , те си тръгнаха. Сред тях имаше и една майка с две деца, която бе написала лозунг на детската количка, чийто надпис гласеше "35 лв. детски=един пакет памперси". Недоволството на протестиращите бе насочено срещу задкулисните  разпределения на държавни постове в новото правителство и срещу готвеното назначаване на представител на ДПС за областен управител на София област.

 „Искаме промяна, а не подмяна“, „Без мутри във властта“, „Мислете за народа, а не за собствената си изгода“. Това са само част от посланията върху лозунгите, които протестиращите носеха в ръце. Този път те не скандираха с микрофон в ръка, а в разговор помежду си и с преминаващи хора, те споделиха и разискваха  вижданията си за управлението на страната.

„Народът трябва да каже от тук нататък, как да бъде управляван. Протестиращите в Ботевград смятат,че хората не са чути, защото те не искаха партиите-тази пошла система, която не работи. Въртим се само в един омагьосам кръг, защото  остава проблемът-партиите“, заяви един от протестиращите ботевградчани. Присъстващите представители на КГБО пледират за край на всички грешки до момента, които са се направили, дори от новото правителство. „Държавата не застава зад гражданите си и не милее за тях. Това по-скоро са политиците и депутатите.  В момента тече протест в София в подкрепа на Гергана пред  съдебната палата“. „Българският народ е беден и нещастен. За съжаление хората в големите градове демонстрират будно гражданско съзнание, но тук в Ботевград не е така и това е очевидно“, каза друга млада жена от КГБО, която бе видимо разочарована от липсата на подкрепа от жителите на Ботевград.

Тук съм, за да поискам нов морал в политиката и въобще в начина на живот в България. Тук съм, за да настоявам да се спазва върховенството на Закона, за да напомня, че народът е суверен и властта е в негови ръце. Искам хората в Парламента да работят . Нека да покажем, че всички ние можем да изградим една силна, социално ангажирана общност, която няма да позволи повече своеволия на партии-олигарси“. Това пък е гледна точка на друга изявена млада дама от гражданското сдружение.

Дали слънчевият и горещ ден, който няма нищо общо със студените февруарски протести бе причина за слабата активност на ботевградчани, или отговорът на този въпрос се крие в обезвереността на хората! Само на крачки от протестиращите, младите хора на Ботевград-зрелостници от ПМГ се радваха на щастливия миг от получаването на дипломите си за средно образование. „Дано пък тяхното бъдеще е по-светло от нашето“, каза с очевидна горчивина в гласа си, възрастен мъж от протестиращите.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юни, 19:56

    Страшен простест, 20 човека, безмислени протести.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Юни, 20:04

    Недейте да качвате снимки, че ме разбихте то смях с протестите

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юни, 20:12

    За част от протестиращите да не говорим.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Петър Начев 21 Юни, 20:32

    Преди да изкажа мнението си за протеста искам да благодаря на репортера за това, че е успял да отрази много точно идеята на протеста.

    А за подкрепата на протеста не бих казал че съм кой знае колко изненадан, имайки предвид че познавам хората в града добре поради естеството на работата ми. Живеят така сякаш са в някаква матрица и си мислят, че ако стане много зле ще натиснат ресета и ще започнат живота си отначало. За съжаление ще останат разочаровани, защото животът не е компютърна игра, животът е само един и няма връщане назад. А на тези, които са изгубили надежда ще кажа, че винаги се налага да се бориш в живота спреш ли да се бориш значи си умрял, но още не го знаеш /както обича да се изразява един мой познат/. Точно на отчаянието и страха разчитат олигарсите в България. Единственият начин да се справим с тях е да бъдем единни и да им подпалим чергите.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юни, 06:38

    #4 Прав си Пешо, ама хората в ботевград ги е страх от Георгиев, знаем какви ги върши но всички си мълчат и си траят. няма оправия.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Радой 22 Юни, 10:02

    Преди малко в гробищата откраднаха чантата на една жена. Никой нищо не можа да направи, защото беше пълно с цигани .... Докога ще живеем така?!?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Юни, 10:09

    :lol:Цялата тая група която виждате е подкупена.Те ХА... ДА СИ ДАДЕМ ПОДПИСА СИ ЗА ЕДНА ОТ ПАРТИЙТЕ.......А СЕГА ПРОТЕТИРАТ.ХА.... :lol: ПОДЛОГИ. :idea: :idea: :idea: НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ......

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Юни, 12:57

    aha aha аре пак кмета виновен хихихих
    аз мисля че той е от ГЕРБ
    що да има против тези протести
    ама стигате с простотии
    оставете Кмета да си работи и стигате се чесали с човека

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Юни, 14:33

    :D :D :D :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 22 Юни, 16:13

    Явно си ви харесва живота. Цяла България стана Ботевград - не! Овце!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete