Петък, 26 Април 2024, 19:15

Клонът на „Български пощи” ЕАД в Ботевград намалява персонала с доброволна програма

17 Януари 2012, 13:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4841 1


От понеделник 16-ти януари в продължение на месец „Български пощи” ЕАД дават възможност да напуснат работа тези служители, които желаят. Това ще стане срещу обезщетение от няколко заплати, според стажа, заяви директорът на клона в Ботевград Георги Стилиянов. На 15-ти февруари ще стане ясно колко хора ще бъдат освободени по взаимно съгласие, когато изтича срокът на доброволната програма-каза още г-н Стилиянов. Мярката е договорена между ръководството на дружеството и профсъюзите, които са одобрили програма за доброволно напускане като част от плана за оздравяване на пощите.
През есента на 2011 г. съществуваха слухове, че  ще се закриват пощенски станции по селата в общината, но директорът на клона в Ботевград увери, че това няма да се случи, тъй като там възрастните хора разчитат да си вземат пенсиите, социалните помощи и изпратените записи. Предвижда се в селата Боженица, Липница, Рашково, Краево да се намали работното време в което ще се обслужват хората. В Боженица и Липница  ще бъде изпращан два пъти седмично персонал от пощенската станция в Ботевград, а от с. Радотина пощенски служители ще работят в селата Рашково и Краево. В големите села Врачеш, Трудовец, Литаково, Новачене и Гурково няма да се променя работното време и обслужването ще остане както досега.
Между 8 и 10 милиона лева се очаква да бъдат загубите на Български пощи за миналата година-информира Darik news. Държавната компания губи големите си клиенти, след като от началото на 2011-а вече няма монопол върху разпространението на писмата на територията на страната.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 20:30

    syshtestvuvaha sluhove ili ima duhove. da ne sme na pazara?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete