Вторник, 27 Октомври 2020, 16:19

Клубовете 5/5 за прекратяване на НБЛ, повечето се обявиха за нулева година

30 Март, 13:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 885 3


Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на решението за продължаване или спиране на шампионата през настоящия сезон 2019/2020 г. Това стана ясно по време на проведеното по-рано днес общо събрание на лигата.

Пет от десетте клуба – Балкан, Рилски спортист, Черно море, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99 се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

Останалите пет – Левски Лукойл, Берое, Академик София, Черноморец Бургас и Ямбол се обявиха за продължаване, в случай че епидемиологичната обстановка, във връзка с разпространеното на коронавирус COVID-19, позволява това.

Същевременно седем от клубовете са съгласни, при невъзможност шампионата да бъде продължен, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.

Крайното решение ще бъде взето от Управителния Съвет на Българска федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

Вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

Източник: bgbasket.com

Коментари (3)

 • Отговори (10) (3)
  1. добавен от: Анонимен 30 Март, 14:18

  Как не ви е срам, слагачи такива? За да угодите на Тити и сие ще се обяви нулева година. Ако Лукойл беше първи не 100%, а 1000% щяха да ги обявят за шампиони.

 • Отговори (9) (0)
  2. добавен от: Анонимен 30 Март, 14:19

  Искам много внимателно да проследите в Европа как завършват или ще завършат първенствата и тогава ще говорим.

 • Отговори (7) (0)
  3. добавен от: Пламен Димитров 30 Март, 16:14

  Така нека да си кажем истината след като искат нулева година въпреки положените усилия до тук нека и купата на България спечелена от Левски да бъде обявена за нулева така да се каже и тогава ще сме квит

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (535)
70% Complete
Не съм съгласен (297)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (234)
70% Complete