Вторник, 7 Юли 2020, 19:27

Кмета на Сливница с приветствие по случай 24 май

24 Май, 12:43
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 413 0


Кметът на Сливница - Васко Стоилков излезе с приветствие по случай 24 май - Денят на българската писменост и култура, който е и празник на града. Той поздравява своите съграждани, учители, ученици, творци и дейци на културата и абитуриентите.

Ето какво гласи приветствието:

"Уважаеми съграждани,
За мен е чест да ви поздравя от мое име и от името на екипа на община Сливница за празника на града и светлият празник на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Условията, в които посрещаме тези знаменателни дни са трудно изпитание, което преодоляваме успешно без да се помрачи светлината в душите ни.

Уважаеми учители, творци и дейци на културата,
Изразявам искрена благодарност към всички работещи в системата на предучилищното и училищното образование и култура, за всеотдайния им труд, професионализъм, творчество и иновации в най-добрите български образователни традиции.

Скъпи млади хора, абитуриенти,
Нашата община е хранилище на историческа памет, която кара всеки от нас да ходи с високо вдигната глава. Вярвам, че героизмът и достойнството, с които е пропита земята тук, ви мотивират да сте амбицирани и устремени, да извличате най-доброто от възможностите за развитие за нашия град, на нашата общност, на вас самите. Искам да видя и тази година радостта в очите на нашите абитуриенти и да усетя силата на тяхната увереност. През тази учебна година те показаха неподозирани качества на духовно израснали млади хора и заслужават нашето уважение.
Уверен съм, че в тези празнични, но и тревожни дни се усещаме по-силни от всякога и вярваме в успеха на каузата на община Сливница за позитивност, качество и авторитет на всички участници в обществения живот.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (90)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (46)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (53)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (26)
70% Complete