Вторник, 27 Юли 2021, 06:06

Кмета на Сливница с приветствие по случай 24 май

24 Май 2020, 12:43
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 594 0


Кметът на Сливница - Васко Стоилков излезе с приветствие по случай 24 май - Денят на българската писменост и култура, който е и празник на града. Той поздравява своите съграждани, учители, ученици, творци и дейци на културата и абитуриентите.

Ето какво гласи приветствието:

"Уважаеми съграждани,
За мен е чест да ви поздравя от мое име и от името на екипа на община Сливница за празника на града и светлият празник на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Условията, в които посрещаме тези знаменателни дни са трудно изпитание, което преодоляваме успешно без да се помрачи светлината в душите ни.

Уважаеми учители, творци и дейци на културата,
Изразявам искрена благодарност към всички работещи в системата на предучилищното и училищното образование и култура, за всеотдайния им труд, професионализъм, творчество и иновации в най-добрите български образователни традиции.

Скъпи млади хора, абитуриенти,
Нашата община е хранилище на историческа памет, която кара всеки от нас да ходи с високо вдигната глава. Вярвам, че героизмът и достойнството, с които е пропита земята тук, ви мотивират да сте амбицирани и устремени, да извличате най-доброто от възможностите за развитие за нашия град, на нашата общност, на вас самите. Искам да видя и тази година радостта в очите на нашите абитуриенти и да усетя силата на тяхната увереност. През тази учебна година те показаха неподозирани качества на духовно израснали млади хора и заслужават нашето уважение.
Уверен съм, че в тези празнични, но и тревожни дни се усещаме по-силни от всякога и вярваме в успеха на каузата на община Сливница за позитивност, качество и авторитет на всички участници в обществения живот.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19

Анкета » коментари (1)

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19

отговори
Да, при първа възможност ще го направя веднага (31)
70% Complete
Да, но имам предпочитание към точно определена ваксина (21)
70% Complete
Искам да изчакам, за да получа по-пълна информация за ваксините и да реша (31)
70% Complete
На този етап не, но не изключвам да го направя по-късно (63)
70% Complete
Само и единствено ако не мога да пътувам извън България (6)
70% Complete
Не, в никакъв случай! Не вярвам на ваксините (121)
70% Complete