Петък, 26 Април 2024, 13:54

Кметът Гавалюгов: ”Безвремието на болницата е най-вредното, което можеше да се случи”

21 Октомври 2016, 13:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4507 113


Решение на Общински съвет Ботевград по повод освобождаването на д-р Филип Филев като управител и към днешна дата не е пристигнало при кмета на общината Иван Гавалюгов. Това съобщи той днес на редовен брифинг с медиите.По думите му има спор по отношение срока на влизане в сила на самото решение. „Според юриста на общината повечето от  решенията на Общински съвет, но не всички, влизат в сила  веднага и така се е действало и до момента. Някои от тях имат характер на индивидуален административен акт и подлежат на  контрол от Областния управител, но да уточня, само тези решения които имат характер на Общо събрание на собственика на търговското дружество, в случая болницата, влизат веднага. Това са решения с правно-частен характер, а не административен. Председателят на Общински съвет, с консултациите, които е направил, нямам идея с кой, твърди че трябва да има 14-дневен срок, за да влезнат в сила тези решения”, бе коментарът на кмета. 

По думите му след като получи официално решението на ОбС, който е собственик на МБАЛ, едва тогава ще пристъпи към прекратяване правомощията на д-р Филев като управител на болницата. „ Той обаче остава с функции на такъв до отписването му от Търговския регистър, което може да стане, ако има избран друг на неговото място управител. Така че към момента юридически болницата има управител, въпреки решението на Общински съвет, тъй като той формално има договор за управление, който все още не е прекратен”, обясни Гавалюгов.

Конкурсът за избор на нов управител е насрочен за 22 ноември. „Общински съвет бих го обвинил в едно безотговорно поведение, тъй като не бе избран временно изпълняващ длъжността. Видяхте, че в залата нямаше разбиране по този проблем от двете страни, като всеки предлагаше свой вариант. В крайна сметка част от общинските съветници, включително и председателят на ОбС,  решиха да не вземат никаква позиция. Това естествено е тяхно право, но щеше да е по-добре да вземат една или друга позиция и да има избор, независимо на по-добър или по-лош управител. Но по-добре управител, отколкото никакъв управител. На практика се оказва, че болницата има де юре управител, де факто май няма, защото чувам различни информации, че д-р Филев не ходи на работа. Не мога да коментирам това, не съм му пряк началник и не мога да го контролирам, макар че имам контролните функции и съм възложил да се направят съответните проверки, не за това дали ходи на работа, а относно финансовото състояние на болницата към днешна дата. Но това безвремие е най-вредното, което можеше да се случи. В някои отношения го наричам умишлена пасивност”, подчерта кмета Гавалюгов. По думите му обаче неговото намерение е в крайна сметка ОбС, като представител на собственика на капитала на дружеството, да се събере в най-скоро време и да избере временно управляващ болницата, до провеждането на конкурс. „Аз ще настоявам този въпрос да се разгледа на редовно заседание на ОбС следващата седмица. Надявам се,  че д-р Филев си изпълнява добросъвестно задълженията към момента, тъй като той многократно е казвал, че е жертвал  здравето си за нея. Редно е, и аз вярвам в това, че той добросъвестно ще си изпълни  ангажиментите към нея докрай”, каза в заключение кметът Иван Гавалюгов. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (113)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:41

    Ами ти,кмете предизвика и докара това безвремие ,и то не само в болницата.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:46

    Кметът предизвика безкрадене, не бъркай термините отрепко

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:48

    Кмета нали не си е въобразил,че ще управлява мнението на общинските съветници?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 13:51

    3- ако четеш внимателно какво е казал кмета ще видиш , че той казва: "Това естествено е тяхно право". Питам аз, а предходния кмет дали не казваше на съветниците как да гласуват и ти под строй??????

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 14:28

    Иване , Иване, колкото пъти се появиш по медиите, толкова пъти съжалявам, че накарах близките си да гласуват за теб, неграмотнико. Кого лъжеш бре,аланкуолу. Та нали решенията на Об.съвет подлежат на контрол по законоъобразност от областният управител и чак след 14 дневен срок влизат в сила. Обул си обувите на Георгиев, но си сбъркал времото Вачик.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:01

    5- престани да обиждаш, виж първо себе си!Момчето наследи 9 милиона лева дългове на общината от този дето си събу обувките, и се бори да ги върне на държавата, а ти времето сбъркал. Такива като теб сте се сбъркали!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:04

    Той не е сбъркал времето,а то го побърка.То май за него е спряло.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:10

    Ма нали той искаше друг управител.Сега некой му е виновен.Вачик грешка подир грешга.А относно 6 той знаеше каде отива.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:14

    Не кметът е искал оставката на д-р Филев, а д-р Филев не иска да работи с новото общинско ръководтство, понеже старото общинско ръководство го доведе в Ботевград. Хайде да бъдем реалисти!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 15:15

    Така е #8-Вачик знаеше къде отива, а и благодарение на долните му доноси сега ще плащаме за депото и пречиствателната станция за отпадни води. Добре, че барем председателят на съвета не слуша тия палячовци, особено онова инженерчето Якимов, дето се цани за нещо като адвокат. Газалигав, не те избрахме да охкаш и пъшкаш, а да покажеш, че си по-различен от новаченския крадец и притежаваш други качества. То се оказа само един мрънкялник.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete