Петък, 26 Април 2024, 18:30

Кметът на община Костинброд беше избран за член на Регионален съвет за развитие на Югозападния район /РСР на ЮЗР/

29 Ноември 2019, 18:28
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 743 0


Днес на областния съвет за развитие, провел се в сградата на областна администрация на Софийска област, представителите на общините в областта, на администрации, организации и ведомства единодушно дадоха своя вот за кметовете, които ще представляват областта ни в РСР на ЮЗР.
Трима кметове заедно с областния управител ще представляват областта ни в съвета: кметовете на Костинброд, Сливница и Елин Пелин.

Г-н Трайко Младенов беше преизбран като представител, след като през мандат 2015г. - 2019 г. той беше част от съвета.
Регионален съвет за развитие на ЮЗР обхваща едни от изключително важните и бързо развиващи се области, в които влизат общини с доказали се качества, опит и възможности. Регионалните съвети за развитие са органи за провеждане на държавната политика за регионално развитие в 6-те района от ниво 2 в страната. Съгласно законодателството за регионално развитие в състава на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район участват представители на министерства, областните управители на петте области от Югозападен район – София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград, кметове на общини и членове на общинските съвети в района, както и представители на социално-икономически партньори и академичната общност.

Една от основните функции на Регионалния съвет за развитие е да разглежда важни за района политики и да търси решения на актуални за развитието на района проблеми.

Г-н Младенов благодари на областната администрация на Софийска област за доверието и номинирането му, на представителите на общините за дадения положителен вод и декларира, че ще отстоява интересите на района, областта ни, общините в нея и на община Костинброд.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete