Петък, 26 Април 2024, 20:03

Кметът на Правец награди театралната формация "Шарен свят" с екскурзия до Копривщица

29 Юли 2015, 13:44
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1890 6


"Спомен за цял живот" - така децата от театралната формация „Шарен свят” при осиковското читалище „Напредък” кратичко определиха преживяното на 21 и 22 юли в Копривщица . Това отдавна мечтано пътуване беше награда за децата от кмета на Общината Румен Гунински.
По пътя тръпнеха от вълнение – предстоеше им да играят „Българи от старо време” не къде да е, а в самия дом на Любен Каравелов! Вълнението беше неописуемо. Ще играем пред хора, които знаят всичко за Каравелов и творчеството му - те ще „хванат” всяка грешка...Ще играем там, дето е живял самият Каравелов...Ще докосваме нещата, които той е докосвал...Ще вървим по калдаръма, по който той е ходил...
Но домакините от управлението на музеите и от Къщата-музей „Любен и Петко Каравелови” г-жа Шипева и г-жа Караниколова се бяха постарали да създадат такава сърдечна обстановка, която бързо стопи притесненията на децата.
Дворът беше препълнен с отбрана публика – кметът на града и председателят на общинския съвет, историци и музейни работници, краеведи и етнографи,  литературоведи и изследователи, културни дейци и самодейци от местното читалище. 
Празничната атмосфера в Каравеловия двор зарази малките артисти и те направиха такова представление, което разплака мнозина от зрителите, а аплодисментите дълго не стихваха.
Ръководителите споделиха, че от неудобство няма да цитират всички суперлативи, изречени  за изпълнението на малките артисти. Те казаха само, че са получили много ценни подаръци, а председателят на читалището Вилма Илиева и ръководителят на формацията Стефка Матеева – почетни плакети за изключителни постижения  в работата с децата. Първият ден завърши с официална вечеря в чест на осиковските деца.
На следващия ден домакин беше кметът на Копривщица г-н Генчо Гергаланов. Много увлекателно той разказа на децата интересни истории от миналото и настоящето на града. Накрая всички заедно изпяха химна на Копривщица – „Хубава си, моя горо”. Очакваше ги още един прекрасен подарък: можеха да посетят безплатно всички музеи, които пожелаят.
Малките артисти обиколиха Копривщица и научиха по нещо ново и вълнуващо като си обещаха, че ще се върнем отново за Каравеловите дни, за които получихме покана.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 13:47

    румене твар мрасна махаисе айдук.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Юли, 15:29

    Нека да е ясно: КМЕТА С ЛИЧНИ пари ли награждава или с общински.И ако не е с лични защо не награждава ОБЩИНАТА ами кмета.Друг е въпросът че тези пари както и редица други награди трябва да ги има в разчетите на общината.Или това са от парите направени като дарения на общината от фирмите изпълнители на различни строителни дейности .Един ден и това ще се изясни.А иначе децата заслужават и нищо против тях.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Юли, 15:35

    и аз това искам да питам, тези мафиоти и по точно слугата на Златев, Гунински, да не е извадил парите от джоба си!!!
    Това са парите на гражданите, а Гунински има удоволствието да ги харчи, както му харесва или както е изгодно на Златев.

    Иначе, на децата приятна екскурзия!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Юли, 15:54

    А Вилма и тя ли е към децата или тя е на всяка манджа мерудия?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Юли, 17:57

    Не се учудвайте. Община Правец е ЕООД"Румен Гунински"Всичко е подчинено на неговият интерес.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete