Петък, 26 Април 2024, 17:58

Кметът на Трудовец Веселин Драганов с отчет на Бюджет 2017 пред жителите на селото

10 Октомври 2017, 22:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2877 31


Кметът на Трудовец Веселин Драганов направи отчет на Бюджет 2017 днес от 18.30ч в Пенсионерски клуб. Пред присъстващите членове на Обществения съвет той заяви,че от направените предложения трябва да се подберат разумните и възможни приоритетите, и той като кмет да ги внесе в общината, за да бъдат заложени в инвестиционната програма на общината за 2018г. На събитието присъства и общинският съветник Еленко Иванов. 

Пред жителите на селото Драганов посочи, че кметската администрация издава над 20 вида документи, удостоверения, препис-извлечения, скици, пълномощни, актове за граждански брак, смъртен акт и много други. През 2017 г са обработени над 2450 документа. Той припомни, че за работата си кметската администрация бе удостоена с почетен медал и грамота за проявен професионализъм и обществена ангажираност още през 2011г. Драганов заяви, че контактите на кметската администрация с външните институции са на добро ниво. Той посочи, че утре е на среща с министър Наков относно размразяването на проекта за реконструкция коритото на река Касица. По думите му проектът е готов и няма да е са необходими средства за изработване на нов, единствено ще трябва да се издаде разрешение за строеж

По отношение на сектор чистота и екология през отчетния период са раздадени 50 кофи за смет – 200 литра. Заявени са още 100, но в момента се провежда обществена поръчка за доставка. Съдове за смет ще бъдат раздадени само на граждани, които не дължат данъци, обясни кметът Драганов. Той не подмина обстоятелството, че проблемът с чистотата е осезаем, както в централна част, така и около коритата на реките. След възстановяването работата на общинското предприятие БКС, в кметството са останали само трима човека, които се занимават с чистотата на парковите територии. За строителните отпадъци той заяви, че има определена площадка, която се намира под оранжерията.

Във връзка със социалната политика кметът на Трудовец съобщи, че продължава издаването на карти за безплатен транспорт на пенсионерите. Топла храна получават ежедневно 19 жители на Трудовец. Таксата за детска градина на деца от3 до 4 години е в половина размер, а децата от 5 до 6 години са освободени от такава. Родителите обаче, които имат задължения към общината ще плащат пълен размер на таксата от 72 лева.

През изминалата година Кметство Трудовец кандидатства за финансиране с проект за читалище „Никола Ракитин” по оперативна програма "Земеделие", но не му достигат 3 точки, за да бъде одобрен. Кметът изрази надежда, че догодина читалището ще участва с нов проект. За това пък кметството има спечелени други 5 проекта с международно участие в Латвия, Русия, Сърбия, Словенска Бистрица и др. 

Възпитанието на децата на Трудовец се осъществява с 88 деца в детска градина „Здравец” , 75 ученици от първи до 4 клас и 52 ученици от 5 до 7 клас. Внесена е Докладна записка за закупуване на 70 двумесни чина на обща стойност 8 100 лева.

В сектор здравеопазване кметът заяви, че 4 години поред ремонтът на Здравната служба е бил залаган за изпълнение. В момента той вече завършва-подменена е дограмата на кабинетите и тоалетните. По отношение на спорта се ремонтира футболното игрище с изкуствена трева. Необходимо е обаче укрепване на оградата и подмяна на осветлението, за изграждане на площадката са изразходвани поне 50 хил.лв. счита кметът Драганов. Той отбеляза, че е възстановена дейността на футболен клуб „Ракитин” и той вече има участие в непрофесионалната лига на София област.

Изпълнението на Бюджет 2017 е 200 хил.лв. За ремонта на Здравната служба са изразходвани 30 хил.лв с ДДС. Средствата в размер на 9 хил.лв, предвидени за ремонт на читалището са пренасочени за преасфалтиране и кърпене на дупки на ул. ”Поп Михо” и „Спортна среща”. В момента тече подмяна на водопровод и канализация на ул. ”Бистрица”, която ще продължи по ул. ”Ал.Стамболийски”. Предстои преасфалтиране и на ул. ”Л.Каравелов”. През лятото бе прокаран близо 3 км довеждащ водопровод от ПСПВ на Поп Нако до възстановения кладенец при рибарниците. Кметът обаче отчете като проблем ремонтът на кухненския блок на детска градина „Здравец”, който е преустановен от 20 дни. Той изрази намерение да се търси вариант да се пусне отоплението в най-скоро време, тъй като наближава зимният сезон. Драганов наблегна на належащия ремонт на водопровода на улица „Васил Цоцов”, както и възстановяване на уличното осветление пред блоковете в централната част. През отчетния период разходите за поддръжка на уличното осветление са в размер на 18 650 лв.

По отношение на трудовата заетост, в Трудовец работят 1 300 човека, а данъкоплатците са едни от най-големите в общината. По думите му само „Грамер” плаща 30 хил.лв данък смет. Драганов изрази мнение, че събраните средства от данъци трябва да остават по населените места, в отговор на нуждите за текущи ремонти и чистота в кметствата.

Приоритетите, които кметът на Трудовец Веселин Драганов очерта през следващата година са нормалното водоподаване през летния сезон към селото и вилна зона Лозята, прокарване на газ във вилната зона, изграждане на музейна сбирка, подобряване на пътната мрежа – преасфалтиране на улици. Той съобщи, че предстои ремонтът на велоалеята между Ботевград и Трудовец.

След представяне на отчета, думата бе дадена на жителите на Трудовец. Постъпиха няколко предложения. Първото бе вилната зона да бъде отделно перо от селото в новия бюджет на общината. На следващо място бе поставен въпросът за реставрация на манастирчето „Св. Георги”, което след разкопките е в опасност да рухне, заради направените изкопи. Постъпи предложение ул.”Тутракан” да бъде пресафалтирана, с мотив, че има голям трафик на автомобили по нея.



Източник: balkanec.bg

Коментари (31)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 01:40

    "Той отбеляза, че е възстановена дейността на футболен клуб „Ракитин” и той вече има участие в непрофесионалната лига на София област. "

    от любопитсво питам той какво участие има там??

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 05:43

    Драганов музейната сбирка я правиш 4-ти мандат, да не я отчиташ като дейност и в петия?

  • Отговори (12) (1)
    3. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 05:57

    Трудовчани! Как може да търпите лъжите му? Отчита приоритети, които други Трудовчани търчат да прокарват и оправят. Каква наглост!

  • Отговори (8) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 07:02

    Кмета единствено пречи на Община Ботевград да реализира идеи на общината и трудовчани.

  • Отговори (9) (1)
    5. добавен от: Веселка 11 Октомври, 07:42

    Веселка.Драганов ти сичко лъжеш и пречиш за сичко само си преписваш идеи и нешта които други са направили

  • Отговори (9) (0)
    6. добавен от: Цана 11 Октомври, 07:44

    Кмете ти четвърти мандат мързелуваш и лъжеш поне стои настрани да не пречиш

  • Отговори (10) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 07:46

    Драганов лъжец мошеник крадец далавераджиа изнодвсч авантаджиа кати Иво Каменов това сте вие селото ви знае колко можете....отМайа

  • Отговори (0) (6)
    8. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 08:26

    Община Ботевград с безхаберието си пречи на всички идеи за развитието на с. Трудовец!!!

  • Отговори (4) (9)
    9. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 08:37

    Общинският кмет си взима високата заплата, движи си интернета и му дреме за Трудовец. Съдействие никакво. Пълно бездействие на общината. 4 години будна кома с новият ни много добър кмет на Благоевград.

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 12:57

      ...с новият ни много добър кмет на БЛАГОЕВГРАД???????

  • Отговори (8) (3)
    10. добавен от: Майа 11 Октомври, 08:49

    Драганов поне не си преписваи нешта които не си направил и очаствал остава ти малко трайкаи си и си отиваи у пенсиа ние си можен и бес теб както 4 мандата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete