Петък, 26 Април 2024, 03:34

Коледен концерт с много награди зарадва жителите на с. Врачеш

19 Декември 2018, 21:30
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1665 2


В навечерието на най-хубавите зимни празници- Коледа и Нова година днес врачежани имаха възможността да се насладят на традиционния Коледен концерт, организиран от читалище „Събуждане 1895”. Коледната магия озари салона и изпълни с топлина сърцата на зрителите, които бурно ръкопляскаха всяко изпълнение. Гости на тържеството бяха: кметът на с. Врачеш Марин Бончовски, зам.-кметът на община Ботевград Борис Борисов, Тихомир Найденов, общински съветник.

„Най-ценното на тези зимни празници е атмосферата. Ще я създаде празничната трапеза, отрупана с традиционни ястия, около която ще се събере цялото семейство, ще си кажем, че се обичаме и ще си пожелаем по-щастливо бъдеще. Всъщност това е магията на празника- да накараме някой да се усмихне, да се почувстваме обичани, някой да стопли сърцата ни. Нека направим Коледата вълшебна и топла, изпълнена с настроение и надежда”, с тези думи водещата Синтия Божинова приветства присъстващите.

В богатата и пъстра празнична програма участваха: самодейците при НЧ „Събуждане”, детски и младежки танцови състави за народни танци с ръководител Радослав Цветанов, Народен хор с ръководител Веселка Христова, Танцов състав за съвременни танци с ръководител Георги Иванов, актьорите от кръжока по актьорско майсторство с ръководител Корнелия Езекиева, народната певица Елена Сотирова, Галя Дачева, Станислава Димитрова, деца от ДГ „Детелина”, ученици от ОУ „Отец Паисий”.

Талантливите участници пяха, рецитираха, танцуваха и показаха завидни актьорски умения.

Думата за поздравително слово бе предоставена на кмета на с. Врачеш Марин Бончовски: „Щастлив съм, че тази вечер присъствах на такъв грандиозен концерт. Искам да поздравя всички, участници и техните ръководители. Пожелавам им много творчески успехи през новата година и много, много здраве”, каза Бончовски. На врачежани кметът пожела весели празници, много здраве и успехи и много разбирателство през 2019г.

Бончовски покани всички жители на селото на новогодишно тържество с участието на Литаковската духова музика. Празникът ще се състои на площада срещу Кметство Врачеш в 00:30ч.

Изненадата на вечерта бе Дядо Коледа, който пристигна в края на празничния концерт, носейки на гърба си тежкия чувал, препълнен с много подаръци от Коледната томбола. Наградите бяха много и различни и успяха да зарадват и малки и големи. Голямата награда в томболата бе микровълнова фурна.

Предметните награди за днешната томбола са осигурени от кмета на селото Марин Бончовски, общинския съветник Милчо Владимиров,Потребителска кооперация „Селянин”, фирма „Ерагон”- Веселка и Георги Павлови, Марин Захариев, Ловна дружинка с.Врачеш, Славчо Дишев, Елена Тодорова, Стойчо Стойчев, Йорданка Тансковска, Мария Петрова, Детелина Иванова, Дечо Петровски, Цветанка Арбова, Цонка Гешовска, Иванка Нецовска, Цветанка Маринова и Корнелия Езикиева.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Декември, 12:19

    Много хубаво представление,от страна на изпълнителите.И много лошо озвучаване + студен салон.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:08

    Хубави и талантливи деца.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete