Петък, 26 Април 2024, 11:17

Коментар на кмета Гавалюгов за избора на Дамян Маринов за ръководител на ПП ГЕРБ-Ботевград

27 Ноември 2020, 21:27
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3710 25


Както вече стана известно, преди няколко дни Дамян Маринов стана ръководител на местната структура на ПП ГЕРБ. На изборите през 2019 година Маринов бе избран за общински съветник от листата на ПП МИР. По време на брифинг с местните медии днес кметът Гавалюгов категорично заяви, че няма конфликт и подмяна на вота на ботевградчани с избора на Дамян Маринов за ръководител на ПП ГЕРБ-Ботевград.

„Всъщност това е казус, който ние сме коментирали още по време на предизборната кампания през 2019 година. Ние не сме представители на ПП МИР, а участваме с нейната регистрация, тъй като това е формулата, по която можеше да участваме в местните избори“, каза градоначалникът и поясни, че голяма част от участниците в листата на ПП МИР не са политически ангажирани и не са членове на партията. Той уточни че това не е листа на членове и партийно ангажирани хора.

„Винаги сме действали като общественици, като обществено ангажирани, безпартийни жители на община Ботевград, какъвто съм и аз, и се възприемаме не като политици, а като общественици, като хора, които искат да помогнат на нашия град.

Това не изключва в нашите редици да има обществено ангажирани членове на други партии, както много ясно беше обявено, че сред нас има член на партия ГЕРБ в лицето на Дамян Маринов. Той е млад човек, който през изминалите пет години показа, че работи за интересите на община Ботевград. И по този начин отговори на нашата визия. Поканата беше лично моя да се включи в листата на ГДБОП, която участва с регистрацията на ПП МИР. Той прие тази покана и успя да влезе в Общински съвет благодарение на високото доверие, което получихме от жителите на община Ботевград“, каза още кметът Гавалюгов. Той поясни, че това по никакъв начин не ограничава Маринов или който и да е друг член на група да изразява различни политически възгледи.

„Няма конфликт и да не се тълкува погрешно, че член на ПП МИР е станал ръководител на местната структура на ПП ГЕРБ. Информиран бях за неговите намерения, всъщност аз винаги съм знаел, че той има амбиция да се развива политическото поприще и да израства в политическата йерархия, конкретно на партията, в която членува от 2015 година. Това за нас не е било проблем още когато сме приели неговата кандидатура за участие в нашата листа, тъй като считаме, че за ботевградчани е важно, независимо кой в коя политическа партия участва, а в крайна сметка какъв е неговия личен принос за развитието на нашата община. Аз се надявам, че от поста, който заема в момента ще има по-големи възможности да помага на община Ботевград. Мисля, че това трябва да удовлетворява като позиция всички здравомислещи позитивно настроени ботевградчани“, коментира Иван Гавалюгов.

В заключение кметът заяви, че няма някакъв конфликт, че няма подмяна на вота на ботевградани, които са гласували за гражданско движение- за общественици, а не за политици.



Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (25) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 21:42

    Абе няма никаква подмяна..... стига бе, гласуваме за тоя човек за да влезе от определена листа с определени ценности и накрая греда. Тоя решава да си смени партията и за такава срещу която ние сме гласували...... това ако не е подмяна на вота, тогава какво е

    • (9) (4)
      1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 18:20

      :D :D :D
      ТОЧНО ПЪК ТОЗИ ДА МИ ГОВОРИ ЗА НАЛИЧИЕ ИЛИ ЛИПСА НА КОНФЛИКТИ НА ИНТЕРЕСИ !!!
      ВСЪЩНОСТ, КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ - МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ. ТОЙ Е ЗАПОЗНАТ В ДЕТАЙЛИ С ТОЗИ ВЪПРОС. ПОМНИТЕ КОЛКО ХУБАВО ОБЯСНИ, ЧЕ НАЛИЧИЕТО НА 4 ДЕЦА НЕ ПРЕДПОЛАГА ВРЪЗКА МЕЖДУ НЕГО И ЖЕНАТА, КОЯТО ГИ Е РОДИЛА. ПРОСТО ТАКА СЕ БИЛО СЛУЧИЛО ПО ВРЕМЕ НА ИНЦИДЕНТНИТЕ ИМ ВЪВ ВРЕМЕТО КОНТАКТИ.

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:02

      Гава, Ботевград няма да ти прости това предателско задкулисие, което сътворихте.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 21:51

    Преференция бе кретен

  • Отговори (23) (3)
    4. добавен от: ДГГ 27 Ноември, 21:55

    Надявам се, че простите ботевградчани ще разберат измамата и на следващите избори ще вземат правилно решение!...

  • Отговори (18) (4)
    5. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 22:23

    Слушах тази вечер какво обяснение даде Гавалюгов за скандала "Д.Маринов". Та той направо си каза, че ГДБОП не е партия и затова са се пркачили мъм МИР. Търсили са хора за общински съветници и той е направил предложение на Маринов да стане ОС от листата на МИР. Дамян се е съгласил и сга, когато са му предложили от ГЕРБ да оглави общ. герберска организация, се е върнал обратно в партията-майка. В тона на обяснението на ИГ не личеше вина, все едно че казваше "Какво толкова е станало" ... Очевидно този младеж е решил втория му мандат да е последен. Какво толкова?!

  • Отговори (4) (10)
    6. добавен от: Веселина Илиева 27 Ноември, 23:16

    Има ли значение кой от коя партия е ако работи за града? Но нее,ние трябва винаги да се делим на добри и лоши. Затова сме на тоя хал.

    • (8) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 20:33

      Има разбира се.
      Когато се кандидатираш за подобен пост, трябва да си честен с избирателите.
      За да могат да направят информиран избор.
      Сегашните ни оправници, обаче, правят точно противното. Лъжат, мажат, представят се като светци, само и само да бъдат избрани.

  • Отговори (18) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:57

    Я по-добре асфалтирайте каквото разкопахте...

  • Отговори (1) (11)
    8. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 04:33

    Има ли значение кой от коя партия важното е да се прави нещо за общината а Дамян Маринов е човека първо вище после плюите времето ще си покаже .

    • (6) (1)
      1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 20:34

      Има разбира се.
      Когато се кандидатираш за подобен пост, трябва да си честен с избирателите.
      За да могат да направят информиран избор.
      Сегашните ни оправници, обаче, правят точно противното. Лъжат, мажат, представят се като светци, само и само да бъдат избрани.

  • Отговори (18) (1)
    9. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 04:59

    Големи работяги сте с Дамян М., няма що. И милеете за града, та се късате... Улиците като картофени ниви, площадът и той на същото дередже, ковидът май че скоро ще ни стисне за гушите, а работягите, РЗИ и личните лекари не се усещат какво ни е споходило. Работиха по двора зад Фреша няма и 2-3 полудни и кметът едва ли не го обяви за национален обект... А за Дамян: защо не каза за тая комбина преди изборите, кмете?!

  • Отговори (19) (4)
    10. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 08:01

    Що стана НЕЗАВИСИМ тогава, ми не остана със съветниците на МИР, като щял да работи за общественото благо и нямало значение към коя група принадлежи? В това изказване на ИГ има толкова нечистотия, колкото и в постъпката на Дамян Маринов! Хората гласуваха за МИР, като алтернатива на ГЕРБ ! И никакви ОБЩЕСТВЕНИЦИ С ДОЛНОПРОБЕН МОРАЛ , да не ни пробутва г-н Гавалюгов! Искаме в общинския съвет да са хора с достойнство и елементарна почтеност, а не безгръбначни клиентелисти от които се гнусим!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:24

      Абсолютно си прав от първата до последната дума. Ако си мисли Гавалюгов, че ние сме малоумници, то жестоко ни е подценил.Както изритахме тулата, така и него ще го пратим на скамейката на народното презрение. От както гласувам, подобен резил в общината не помня.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete