Петък, 26 Април 2024, 20:19

Коментар от кмета Иван Гавалюгов за решението на ВАС

22 Май 2020, 15:05
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2142 10


Както вече Ви информирахме, Върховният административен съд обезсили решение №102 от 20.01.2020 на Административен съд София - област, с което е отменен отказът на ОИК - Ботевград да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Със същото решение се прекратява изцяло производството по делото.

Кметът Иван Гавалюгов направи кратък коментар по темата по време на редовния брифинг с местните медии днес:
„Една многомесечна сага приключи. От една страна е много шум за нищо, а някой може да каже, че демокрацията в Ботевград победи. Нека всеки да го тълкува, както иска.

Приемам случващото се и винаги съм го приемал съвсем нормално и спокойно. Лично аз не съм бил особено развълнуван от всички тези събития, но наблюденията ми са, че доста хора действително бяха развълнувани, дори възмутени в някои „епизоди” от този „сериал”, който продължи вече почти година- с конфликта на интереси, с решенията на един и втори съд, с решенията на Общинска избирателна комисия и после отново Административен съд. Върховния административен съд, в крайна сметка, сложи точка на този „сериал”, който ботевградчани гледаха и се вълнуваха. Едни се радваха, други плакаха.

Според мен, всичко приключва по един добър и позитивен начин. Доста хора могат да се успокоят, и от единия и от другия лагер. За общината и за мен лично, нещата продължават по начина, по който са планирани.

Аз съм удовлетворен от това, че някои въпросителни, които битуваха в съзнанието на много хора и по някакъв начин, признавам, се отразяваха върху дейността на общината с взаимоотношението ни с институции, вече не съществуват. Вече могат да са по-спокойни в устойчивостта на нашите взаимоотношения, поне на този етап, което със сигурност ще допринесе за едно по-ускорено и благополучно развитие на намеренията, които искаме да реализираме в следващите няколко години.

Това е краткия ми коментар. Няма много конкретика в него, но мисля, че през изминалите месеци, коментирайки конкретните събития около този казус, не съм влагал някакви излишни положителни или отрицателни емоции. Приемам го съвсем нормално. Мисля, че решението е справедливо. Радвам се, че съдът прояви обективизъм. Естествено, може лесно да се каже: кметът говори по този начин, защото решението е в негова полза, но тезите, които сме защитавали от самото начало по конкретния казус бяха такива, каквито Върховният административен съд възприе.”




Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (33) (4)
    1. добавен от: Анонимен 22 Май, 15:37

    Ванка, ЧЕСТИТО! Първо ти предлагам да подредиш администрацията защото имам наблюдения ,че има все още предатели между тях.А на общинските съветници,които си точеха зъбките ,че ще те мачкат да седнат и да работят за гражданите ,защото и техните избиратели са гласували за доброто на хората .

  • Отговори (21) (3)
    2. добавен от: Анонимен 22 Май, 17:33

    Има, но колкото и да се подмазват и усмихват рано или късно се разбира кой какъв е. Особено тези, които лаят , това са най- големите помияри, пред едни говорят едно, а пред други- друго. НО това са и най- нещастните хора, техният живот иначе е безинтересен

    • (9) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Май, 22:37

      тъжното е, че именно тези са поставили кмета в паралелна реалност и с подлизурство, подмолност и интриги си постигат своето.

  • Отговори (18) (4)
    3. добавен от: Анонимен 22 Май, 17:48

    Справедливо решение и край на този сериал! Поздравления за вас г-н Гавалюгов! Висок морал, ясни принципи в работата, интелект- тези ваши качества ще са гарант за просперитет на общината в тези трудни времена.

  • Отговори (20) (4)
    4. добавен от: Анонимен 22 Май, 17:51

    Няколкомесечното притеснение и напрегнато очакване на резултата от делото във ВАС безспорно е дало отражение. Всичко отмина с добър край, но за да се избегне опъване на нервите като досегашното, би следвало да се направи предложение за отнемане на званието "заслужил гражданин" на

  • Отговори (20) (4)
    5. добавен от: извинете, продължавам коментара 22 Май, 17:53

    на г-жа Кирова и Г.Георгиев. Те реално действаха против Ботевград. Какви заслужили граждани са?!

  • Отговори (18) (4)
    6. добавен от: Анонимен 22 Май, 18:11

    Отнемаме им званието заслужил гражданин и им даваме златен медал за най големите АЙДУЦИ на Общината. Тържеството ще се състои на площада под звуците на духовата музика и публиката ще бъде тази която защити Иван Гавалюгов.

  • Отговори (11) (4)
    7. добавен от: Анонимен 22 Май, 18:55

    Отнемаме им званието заслужил гражданин и им даваме златен медал за най големите АЙДУЦИ на Общината. Тържеството ще се състои на площада под звуците на духовата музика и публиката ще бъде тази която защити Иван Гавалюгов.

  • Отговори (13) (5)
    8. добавен от: Анонимен 22 Май, 19:37

    Не живееме в Ботевград,но имаме имоти в Радотина Доволни сме от решениео .Правдата се възроди.Успех Гавалюгов.Работи за хората.

  • Отговори (2) (1)
    9. добавен от: Анонимен 25 Май, 18:52

    ВЕЦ-а работи, ти си кмет - горчиво!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete