Събота, 27 Април 2024, 02:20

Криминално проявени мъже от Самоков замеряли патрулка

29 Юни 2015, 11:24
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 1375 0


Криминално проявени мъже от Самоков са задържани във връзка с оказано неподчинение на полицейски служители и нанесени щети на патрулен автомобил.
На 26 юни около 08:55 часа в РУ- Самоков се получил сигнал от служители на общинското горско лесничейство, че по пътя от курортен комплекс Боровец към Самоков се движи микробус „Фолксваген Транспортер“, който не е спрял за проверка и от който по пътя са изхвърлени дърва за огрев. За оказване на съдействие веднага били изпратени три автопатрула на РУ- Самоков. На влизане в града водачът на посочения микробус не се подчинил на подадените му сигнали със стоп палка, умишлено увеличил скоростта на движение и блъснал патрулния автомобил в задната част.
В това време пътуващите в буса започнали да хвърлят по полицейския автомобил дърва, брадви, чукове, щанги, инструменти и друг инвентар. След преследване, по улиците на града микробусът бил изоставен в изкоп, а пътуващите в него успели да се укрият. Вследствие на удара, по патрулния автомобил са нанесени материални щети.

След бързи издирвателни действия минути по-късно полицейските служители задържали водача на микробуса- А. А. /26г./ от Самоков, криминално проявен. Неговите двама спътници, също криминално проявени, обявени за общодържавно издирване поради укриване от органите на реда, също са задържани тази сутрин. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 269 и чл. 235 от НК. Уведомена е районна прокуратура- Самоков.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete