Петък, 26 Април 2024, 15:42

Летен курс "ПРОГРАМИРАНЕ ЧРЕЗ РАЗРАБОТКА НА ИГРИ"

20 Юни 2021, 13:32
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2261 3


Висoкокачествен и уникален ученически курс "Програмиране чрез разработка на игри" се провежда за ученици от 5-ти до 10-ти клас.
В него учениците ще бъдат разделени на малки групи и ще се научат да разработват собствени 2D игри за компютри и мобилни телефони без да е необходимо да имат предварителни познания по програмиране. За разработката ще се използва технология базирана на Java.

В курса ще се разгледат основите на програмирането, писането на код и ще се развива алгоритмично мислене. Продъжителността на курса е от десет занятия по три учебни часа, разпределени в пет седмици. Децата са разелени на малки групи, като се гаранира вниманието към всеки ученик. Ще има възможност за наваксване на занятия, в случай, че децата са изпуснали.
Курсът завършва с разработка на проект и сертификат. За най-изявените ученици ще бъде предложена голяма отстъпка и възможност за включване в следващи курсове.

Курсът ще бъде воден от Венцислав Начев - преподавал е програмиране, електроника и роботика в НПГ по КТС - гр. Правец, ТУ София, КЕЕ гр. Ботевград към ТУ София, СофтУни София. Занимава се програмиране и електроника още от ученическите си години. Работи като преподавател по програмиране и операционни системи в НПГ по КТС гр. Правец.

За повече информация и записване:

ТУК



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (5) (5)
    1. добавен от: Анонимен 20 Юни, 15:50

    Научете ги са гледат градини, че тия компютри храната няма да я произведат, нито ще им помогнат да я купят, когато стане дефицит

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юни, 18:47

    Ако има интерес и опитно поле ще направим.

  • Отговори (14) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юни, 10:28

    Прав сте, че трябва да могат да гледат и градини, но един умен човек лесно ще се научи да гледа домати и пипер ако му се наложи, но човек, който само копа градини, трудно ще се научи на програмиране ;-)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete