Петък, 26 Април 2024, 23:04

Левски надигра без никакви проблеми Балкан (снимки)

31 Март 2012, 18:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2721 0


Лесна победа в поредния кръг на мъжката НБЛ постигна отборът на Левски. "Сините" надиграха без никакви проблеми Балкан като гост в Ботевград със 105-64. Те се откъснаха сериозно напред през втората четвърт и до края на мача контролираха нещата на терена. Така Левски остава на второто място с 19 победи и 5 загуби, докато ботевградчани са шести с 8-15.
Левски почна малко по-добре двубоя и поведе с 6 точки. Домакините обаче набързо отговориха на съперника си и вкараха толкова поредни, за да изравнят. "Сините" пак дръпнаха с 6 преди домакините да намалят с две, но с тройка на Маркъс Хол първата част завърши при резултат 24-17 за Левски.
Малко след старта на втората четвърт с тройка на Джарет Хауъл преднината на "сините" стигна и до 10 точки. След това Емил Бинев върна 3 точки за домакините, но със серия от 8-0 гостите направиха преднината си цели 15. В оставащото време от първото полувреме "сините" държаха съперника си далеч и поддържаха преднината си, която стигна и до 18 точки, а точно със сирената пък Денис Агре отбеляза за 51-32 в полза на Левски.
След почивката Балкан започна по-добре и успя да свали малко от изоставането си. Това обаче не бе за дълго, тъй като Левски контролираше нещата и пак увеличи разликата, като с кош на Харпър преднината стана 21 точки, три минути и половина преди края на третата част. Гостите не спряха дотук, а продължиха да дърпат напред и след това. "Сините" постоянно трупаха аванс и след 30 минути той вече бе 31 точки при 80-49. При тази разлика последната четвърт остана просто, за да се доиграе и да се фиксира точен резултат. В крайна сметка Левски не намали оборотите и би с 
Арън Харпър бе най-резултатен за победителите с 26 точки, а сънародникът му Маркъс Хол вкара 20 и се отчете със 7 асистенции и 3 откраднати топки.
За домакините 17 точки отбеляза Драгомир Мароевич, а 15 добави Димитър Филипов.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete