Петък, 26 Април 2024, 20:54

Ловчанският митрополит освети новия параклис край Врачеш

29 Юни 2016, 14:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3062 16


Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил и отец Димитър отслужиха водосвет при откриването на новопостроения параклис „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”. Той се намира в двора на Ловна база – група Чешковица над с. Врачеш и за освещаването му е избран именно днешния Петровден, когато Българската православна църква почита паметта на светите апостоли.
Присъстваха кмета на общината Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, кметът на Врачеш Марин Бончовски, общински съветници и много жители и гости на селото.
 
„На днешния свят ден се отслужват много водосвети в цялата страна. Някога хората са вярвали, че когато Св. Павел е вървял, сянката му имала силата да изцерява и така много хора се спасявали от болести. Нека този малък параклис бъде връзка с двамата апостоли. Но нека тези, които идват да се веселят тук - в този двор, да знаят, че трябва да го правят по-смирено”, каза митрополит Гарвиил.
 
Кметът Бончовски поднесе на Негово Високопреосвещенство подарък от жителите на Врачеш – огън, символизиращ вярата в Бога и в църквата.
 
Изграждането на параклиса отне по-малко от месец. Построяването му е по инициатива на Кметство с. Врачеш и на Ловната дружинка. Спонсорите, осигурили финансови средства и материали за светия храм, пожелаха да останат анонимни.


Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 16:54

    Недоразумението кмет всичката работа ли свърши, та ходи като муха без глава - на всяка чорба-мерудия?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 17:10

    Защо да не отиде, №1? Затова е кмет, по този начин показва уважение към хората. Георгиев не ходеше ли на такива мероприятия?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 17:56

    №1, ти си най-голямото недоразумение в община Ботевград. На хора с килийно образование, като теб, трябва да се забрани да се изявяват във виртуалното пространство.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Юни, 18:05

    Някой знае ли колко параклиса има в общината,и за какво ядене,пиене и напиване до насиране става въпрос? Не се почитат светиите,а се яде и пие и простее до небесата.МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК......
    Е,не е ли кметът ДВУЛИЧНИК,като поощрява и дори ходи на откриване на такива обекти?????

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Юни, 18:19

    Не! Той е БЕЗЛИЧНИК!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Юни, 18:36

    №4, Ами владиката какъв е ТОЙ ходи да ги открива и той двуличник, ха ма работа, само ние със тебе най-праведните.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Юни, 20:01

    Ама ти на владиката плащаш ли заплата?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Юни, 20:38

    Не кърши клечки сега, №7.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Юни, 21:27

    VLASTA SE SGYSI TYLATA GO NEMA ZA LOSO NE E

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Врачежанин 29 Юни, 21:38

    Браво на Господин Гавалюгов и на Борис Борисов, че ни удостоиха с внимание на този свят Християнски Празник Петър и Павел!Продължавайте все така да сте сред хората, така ще видите истинските лица на трезвомислещите и на гледащите ви като извън земни 80%от там присъстващите ,които са фаворити на Керпичната тула.Да скъпи съграждани, промяната е факт и живота се обръща в правилната посока и в законов ред.Няма го чичо Гошо, няма я Лалчева, да ви храни с чорби и да играете на паметника на центъра на селото хоро.Тук сред вас бяха млади и интилигетни, възпитани, млади кметове, наистина обичащи своят роден край, а не мислещи с джобовете си, както вашите фаворити.Успех на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и на зам. кмета Борис Борисов!Въпреки че се е скрил отзад се забелязва и председателят на ОС Мартин Тинчев заедно с Полковника-Георги Стефанов Георгиев.Тинчев , младите хора от Врачеш искат истинска промяна да действа, ако ППГерб е готова, да е все още водеща партия в България.Европа ни гледа под лупа и с тези ваши Министри и фалшиви закони ,които искат да кроят и ние младите хора няма да сме с вас!!Помислете по въпроса Тинчев!! :D Селото ни замира като младите хора ги няма!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete