Петък, 26 Април 2024, 15:06

Лукойл Академик не допусна нова изненада и победи Рилски спортист

3 Февруари 2012, 23:47
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2912 0


Лукойл Академик забрави за поражението от Левски, след като тази вечер се наложи при гостуването си на Рилски спортист (Самоков) с 80:53 в мач от XVII кръг на Националната Баскетболна Лига. Андре Оуенс вкара 16 точки за шампионите, а Ламонт Мак и Бруно Шундов добавиха съответно по 15 и 14.

Филип Вукосавлевич се отличи с 12 точки, а Христо Захариев завърши с 10.

"Студентите" излязоха крайно мотивирани да спечелят и да не оставят никакъв шанс на съперника си, като през първите три части момчетата на Марин Докузовски демонстрираха почти перфектна стрелба от зоната за две точки. От своя страна, самоковци така и не демонстрираха истинските си възможности, като допуснаха поредица от безумни грешки и опънаха максимално нервите на треньора си Росен Барчовски.

В началото на мача гостите от Правец поеха инициативата и поведоха бързо с 11:2 за само четири минути игра.Мартин Маринов вкара два наказателни удара за домакините, но след това реферите отсъдиха изключително спорно нарушение на Великов, което възстанови разликата. Възпитаниците на Барчовски най-после коригираха мерника си благодарение на Маринов, който вкара първата си тройка, намалиха пасива си до пет точки, но до края на частта шампионите имаха повече късмет и след 10 минути водеха с 20:12.

Вторите десет минути започнаха с кош на Вукосавлевич, но след това Стояновски, Оуенс и Аврамов се възползваха максимално от грешките на домакините и осигуриха двуцифрен аванс на тима си – 26:14. Това принуди Барчовски да вземе прекъсване, а наставленията на специалиста дадоха резултат и Вукосавлевич вкара четири безответни точки за 18:26. В оставащите пет минути на полувремето домакините имаха претенции към реферите в няколко много спорни ситуации, в които бяха спестени очевидни нарушения на „студентите”, а в допълнение Рилецо допусна поредица от грешки, но въпреки всичко това, почивката дойде при само седем точки пасив за самоковци - 36:43.

Началото на третия период ще се запомни с грешки на Шундов и Хийт, което даде възможност на Захариев да вкара и да доближи самоковци на само пет точки – 38:43. Като цяло в първите минути на второто полувреме двата отбора допуснаха поредица от грешки, но неточностите в играта на домакините бяха в повече и това позволи на Лукойл да направи серия от 10:0, затворена с тройка на Оуенс, и отново да дръпне с двуцифрен актив – 53:38. Това внесе измамно спокойствие в редиците на гостите, но с изключение на епизодични проблясъци на Захариев и Билобърк, Рилецо не показа с нищо, че иска да стигне до обрат и след 30 минути резултата беше 68:49 в полза на Академик.

Последната четвърт се игра само за статистиката, като неточните отигравания и под двата коша продължиха да преобладават на терена. Росен Барчовски направи всичко възможно, за да подобри играта на тима си, но възпитаниците му явно се бяха предали и последния съдийски сигнал прозвуча при 80:53 за Лукойл Академик.

Източник: http://sportal.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete