Събота, 27 Април 2024, 00:46

Мариан Китанов: Трудно реших да напусна Драгоман, защото все пак е родния ми град

3 Април 2020, 21:50
(5) (0)
Драгоман - Спорт
Прочетена: 3128 0


Представяме ви интервю с бившият футболист на ФК "Драгоман" и ново попълнение на третодивизионния "Надежда" Доброславци - Мариан Чавдаров Китанов.

Китанов е роден на 3 ноември 1997г. в София, но по-голямата част от детството си прекарва в Испания.През 2016-та година се завръща в България и заиграва в местния отбор на родния си град - Драгоман.От този полусезон е футболист на "Надежда" Доброславци. Играе на поста ляво крило.


Разкажи за началото. От къде започват твоите първи стъпки във футбола?
- Първите ми стъпки във футбола започват когато бях на 5 години в местния отбор на градът, в който живеех в Испания. Казва се "Moralzarzal CF". Първоначално започнах да играя футзал, защото още бях твърде малък за големия терен , на който почнах на 7 години.

В Испания си живял 13 години. До какво ниво стигна там?
- Играех футбол през всяка една от тези години, бил съм в 4 отбора в областта на Мадрид, между тях са Moralzarzal CF, BCM, CUC Villalba и Collado Villalba. Най-високото ниво на което съм играл е дивизия "Преференте", третата по сила от осемте дивизии за юноши.

България е твоята родина, въпреки че си прекарал по-голямата част от живота си в Испания. Къде виждаш бъдещето си?
- Определено виждам бъдещето си в България, дори и постоянно всички да казват как тук нещата не се случват, аз вярвам че няма значение колко е трудно тук, развитие има и си заслужава да се опиташ да го постигнеш.

Кога започна да играеш в мъжкия отбор на ФК „Драгоман” и имаш ли представа колко мача си изиграл за тима?
- Започнах да играя в Драгоман през 2016 година, точно когато се прибрах от Испания, играех до началото на тази 2020 преди да премина в „Надежда” Доброславци. Имам някъде между 60 и 70 официални мача за отбора.

Кой е най-запомнящият ти се мач с ФК „Драгоман”?
- Определено мача срещу „Спортист” Своге през 2018 година когато се откриваше стадиона в Драгоман. На стадиона имаше над 400 човека и успяхме да победим с 4:2, също така успях и да вкарам.

Кои са любимите ти отбор и футболист?
- От малък съм фен на Барселона и на Ливърпул. За любим футболист не мога да кажа само един. Харесвам Меси защото е доказал, че е най-добрия, също така харесвам и Неймар заради атрактивния му футбол.

Вече си футболист на "Надежда" Доброславци. Каква е разликата между областните групи и трета лига?
- Най-голямата разлика между трета лига и областните групи е в дисциплината и тренировъчния процес. Тренира се всеки ден и тренировките са по-натоварващи. Също така отношението към футболистите е по-професионално.

Лесно ли се реши да напуснеш ФК Драгоман и да преминеш в новия си отбор?
Трудно реших да напусна Драгоман, защото все пак е родния ми град и съм много добър приятел с повечето момчета от отбора. В крайна сметка обаче реших, че ще е по-добре за мен да играя в по-горна група ако искам да се развивам и да бъда забелязан.

Интервюто проведе Ангел Лазаров.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete