Петък, 26 Април 2024, 21:40

"Марконис" раздаде сертификати на Кеймбридж с грандиозно шоу (обновена)

17 Юни 2013, 22:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4182 4


Традиционно шоу по случай завършването на учебната 2012-2013 на училище „Марконис“ се състоя тази вечер от 18.30 ч. в големия салон на Народно читалище „Хр. Ботев“ -  Ботевград. Талантите на "Марконис" в различни области представиха пъстър букет от песни и танци, талантливо опакован с хумор и тийнейджърски закачки. То бе плод на две седмици усилена подготовка. Въпреки това аплодисментите на публиката бяха абсолютно заслужени. 20-минутен филм, озаглавен „Още една година по пътя на знанието“, показа в детайли постиженията на езиковото училище. Водеща на празничното събитие бе лъчезарната Полина Дишкова.

43 от 67 възпитаници на езиковото училище, положили изпити на Университета Кеймбридж, получиха тържествено дипломите си. Други 11 деца очакват сертификатите си да пристигнат от Англия. Това съобщи Управителят  на "Марконис" Николай Николов. Общо 140 ученици се явиха тази година на изпити на двата независими изпитни борда - на Кеймбридж  и Изпитния Борд PEARSON.  33 са учениците получили оценка Отличен (5.50) и Отличен (6), което прави 61 % отлични оценки спрямо българския образователен стандарт. Скъсани ученици няма, а най-ниската оценка е една и тя е Много добър (4,50), каза още Николов. „Краят на учебната година е време за равносметка. Цялата година е предизвикателна, защото децата знаят и могат, стига да са адекватно мотивирани“, обясни преподавателят, постигнатия висок успех на възпитаниците на езиковото училище.

Типично в стила на Управителя Николай Николов, да поощрява, да мотивира и да изразява признателност към труда на учители и ученици, той не избяга от традицията и връчи призове в две категории. Награда „Учител на годината“ получи американката Александрия Алспах, която е преподавател в Марконис тази учебна година по линия на американска фондация. Пред всички присъстващи госпожица Алспах с вълнение сподели, че за нея е чест да преподава в Марконис. „Дори и да не съм успяла да науча учениците на нищо, те ме научиха на толкова много неща и ми е трудно да кажа довиждане“, сподели още тя.

За първи път тази година Николай Николов удостои с почетно звание „Ученик на годината“ трима свои възпитаници. За отличен успех по английски език, за силен дух и постоянно доказване на персонални достойнства, за доброто отношение към околните и чувството за отговорност, приз получи Мартин Драгомиров Маринов. Управителят заяви,че той е заслужавал всяка година да получи  наградата, но наистина е много трудно да се отсеят двама или трима, които да я получат. За отлични академични познания, за  завиден ентусиазъм  и отдаденост на учебния процес, за безусловна артистичност и уникална адаптивност във всяка една ситуация, за чара и красотата на общуването им и за несравнимия им хъс за постигане на високи цели бяха удостоени Любомира Вушева и Зорница Вутева. Тримата получиха по един символичен подарък – слонче.

След връчването на отличията г-н Николов предостави възможността на двете преподавателки Румяна Видинова и Александрия Алспах да връчат дипломите на учениците от нивата “”PRE Junior” и „А Junior”. Светла Попова от изпитен център “Авабел“ на Университета Кеймбридж и ръководител на Инспекционния комитет на Българската асоциация за качествени езикови услуги, на която  и Марконис  е член, също лично връчи сертификатите на по-големите ученици. За възпитаниците на „Марконис‘‘ г-жа Попова заяви:“Те наистина са таланти, които могат всичко-да пеят, да танцуват и най-вече да постигат високи нива и то на най-престижния университет Кеймбридж още от най-малки. Не се съмнявам,че те ще продължат и  до най-високите академични нива. Не се съмнявам, че следващата година тази зала няма да ни побере. Училище „Марконис“ надмина всичките ми очаквания“. Всички ученици с пълен отличен получиха по една книга на английски език "Приключенията на Хъкълбери Фин" от Марк Твен.
 
Преди официалната част по връчване на дипломите, учениците от Марконис изненадаха своите родители, близки и приятели с уникално шоу, в което публиката видя интересен и неповторим идеен сценарий. Българското и английското вървяха ръка за ръка по време на спектакъла. Идеята бе да бъде показано взаимодействието на двата езика в нашето ежедневие и смисъла на обуването между нациите. Шоуто показа възпитаниците на “Марконис“ като неповторими театрали и танцьори. Незабравими за публиката ще останат изпълненията на Любомира Вушева с песните на Pinc и Adelle, както и дуета на Никола Григоров от ГПЧЕ и Йоанна Иванова от ОУ‘Н.Вапцаров“ в изпълнения на световно известната „Vivo per lei“ на Андреа Бочели, както и индивидуалното изпълнение на Никола „О, Соле мио“. Не по-малко атрактивно бе присъствието на осъвременения прототип на Бай Ганьо, който пристигна с изпровизирано Ферари. По време на цялото шоу той и водещият  Йоан Андреев в комедиен диалог коментираха изпълненията на талантите на „Марконис“. Изключителен интерес предизвика американската преподавателка Александрия Алспах, която изпя на български „Хубава си моя горо“. Освен отличен български, тя демонстрира и прекрасно пеене, което въпреки, че три пъти бе прекъсвано от аплодисменти, тя докрай изпя песента по едноименното стихотворение на  Любен Каравелов.

На тазвечерния спектакъл Николай Николов съобщи, че  театралният проект, по който езиков център „Марконис“ работи усилено тази учебна година, ще има продължение.  На 5-ти юли предстои второ представление, след представената пиеса на английски език на Маскения коледен бал през декември 2012г „Снежанка и седемтте джуджета“. Новата пиеса е на Оскар Уайлд и носи името "Колко важно е да бъдеш сериозен".


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Юни, 05:50

    Страхотно, браво Ники. Отново оригинален.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Юни, 07:54

    Тия са измамници, не им вярвайте!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Юни, 09:05

    Идеите на Николай Николов не спират да радват ботевградчани, винаги има много изненади и нестандартно представяне. Поздравления!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Юни, 14:56

    Марконис е уникално място за равитие, казвам го от личен опит и успехите на моето дете. Много добри учители, страхотен екип. Късмет и нагоре.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete