Петък, 26 Април 2024, 03:10

Мъжкият национален отбор ще подкрепи благотворителния мач в Ботевград

2 Юли 2017, 11:35
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3684 2


Мъжкият национален отбор на България също застана зад благотворителния мач за Йоана, организиран от дългогодишните лидери на Балкан Иван Лилов и Мартин Маринов.

Утре в 17:00 часа трикольорите ни, които са на подготвителен лагер в Правец, ще се включат в организирания благотворителен мач от Балкан в Ботевград, който цели събиране на средсва за лечението на детето.

Тимът на Любомир Минчев ще дари обща сума за лечението на малката Йоанка, която страда от хидроцефалия на очния нерв. Освен това националите ни ще подарят за търга тениска с автографи от всички играчи, за която хората ще могат да наддават през целия мач.

Припомняме, че малкото момиченце е на 3 годинки, но поради тежката й диагноза все още не може да ходи, говори и да вижда мама и тати. Родителите й са сред най-верните фенове на Балкан и не пропускат техен мач, а сега имат нужда помощта на всички. За операцията й са необходими 18 000 долара.

Друг ценен предмет, включен в благотворителния търг, за който феновете ще могат да наддават, е потник на Барселона от първия българин избран в Драфта на НБА Александър Везенков. Самият той вече тренира с отбора, а утре всеки желаещ може да си направи снимка с него и играчите от националния отбор на България.

За първи път мачът в „Арена Ботевград” ще събере на едно място легендите на шампионския Балкан от 80-те и 90-те години, звездите на Балкан, носели екипа на тима в последните години, както и най-малките надежди на клуба – 12-годишните момчета на Николай Пеев, които станаха сребърни медалисти от републиканското първенство на тази възраст тази година.

Нека покажем, че баскетболът, е не само игра! Сега той може да спаси един човешки живот!

Неделя, 2 юли, „Арена Ботевград”

Началото е 17:00 часа!

Източник: http://basketball.bg

Коментари (2)

  • Отговори (10) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Юли, 13:56

    Гражданите плащат здравни осигуровки, една част от бюджета т.е. от данъците, всъщност пак наши пари са предназначени за опазване на здравето на гражданите на една държава. Корупция-кражби в милиони ни лишават от здравеопазване, от нашите пари.
    Така е уреден гражданския договор между данъкоплатци и институции поне в цивилизования свят....който се спазва.

  • Отговори (9) (6)
    2. добавен от: Преслава 2 Юли, 14:19

    Страхотна инициатива! В подобни моменти на съпричастност, когато едно общество подава ръка на нуждаещ се, бих могла само да се радвам, че съм родена на подобно място!
    Не познавам семейството на момиченцето, но им желая да са достатъчно силни, за да се справят с трудностите! На малката Йоана желая бързо оздравяване!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete