Петък, 26 Април 2024, 15:41

"Менте-служители" на ЧЕЗ лъжат абонати

1 Март 2012, 12:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2366 1


Измамници се представят за служители на ЧЕЗ, съобщиха от компанията.   Те „установяват" манипулирани електромери или други законови нарушения и принуждават потребителите да заплатят.

От ЧЕЗ подчертават, че не събират суми в брой при посещение на абонат.

Разплащания  се извършват единствено на определените за това места  - в пощенските клонове, в касите на Изи пей и Браво инвестмънт, по банков път и в центровете за обслужване на клиенти. Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР.

„Уведомяваме своите клиенти, че ако някой им поиска пари в брой или при опит за други некоректни действия, трябва да се обадят незабавно в полицията. Ние, от своя страна, уверяваме, че ще оказваме пълно съдействие на МВР за изкореняването на всички подобни недобросъвестни практики", обясни Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка.

На гърба й има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя.  При отказ  да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

За повече информация, подаване на сигнали и разясняване на правата и задълженията на служителите на ЧЕЗ, клиентите на компанията могат да се свързват с денонощната информационна линия 0700 10 010.



Източник: www.news.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Март, 14:29

    И такива ли се намериха, бахти и хората вече има. Ама то всеки знае че не се плаща на ръка.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete