Събота, 27 Април 2024, 04:09

Международния ден на книгата в ДГ “Детелина“, с. Драговищица

4 Април 2017, 11:56
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1272 0


По повод рождението на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен, в детска градина „Детелина“ в село Драговищица на гости на г-жа Румяна Арабова бяха г-жа Диана Михайлова- секретар на НЧ “Г.С.Раковски“, г-жа Албена Виденова – кмет на с.Драговищица, г-жа Бистра Боянова – PR на община Костинброд и г-жа Виктория Яшнова – мл. Експерт „Култура и спорт“. Малчуганите от ДГ “Детелина“ бяха запознати с някои най – значими факти от творчеството на големия писател. 

Празникът на книгата в детската градина винаги се очаква с нетърпение от децата. И тази година този празник зарадва децата, които слушаха с огромно удоволствие всичко, което разказваше Диана Миайлова. Тя донесе още енциклопедии и книги с приказки, а те с любопитство слушаха интересни факти за природата, за света и човека. Малките възпитаници на детската градина „Детелина“ разглеждаха пъстрите книжки и впечатляваха с познаването на всички приказни герои. Малко след това бяха раздадени и златни медали за най- послушните деца на село Драговищица. 

Г-жа Диана Михайлова и г-жа Албена Виденова окачиха медали на всички дечица от детската градина. Организирането на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне внимание на обществото върху детската книга и литературата за деца като цяло. Чудесно е, когато още от ранна възраст малките разберат колко много им дава книжката и какво може да открият в библиотеките, още повече, че една прекрасна библиотека се намира на крачка от тях в Народно Читалище „Георги Сава Раковски“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete