Петък, 26 Април 2024, 10:59

Млади лидери и младши посланици на ПГПЧЕ ,,Алеко Константинов” посетиха Народното събрание

18 Ноември 2017, 09:31
(2) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2126 1


На 17 ноември млади лидери и младши посланици на Европейския парламент от 10, 11 и 12 клас при Езиковата гимназия в Правец посетиха Българския парламент заедно със свои учители по покана на г-жа Ева Майдел- евродепутат.
Те присъстваха на историческа и културна беседа за българския парламент и научиха повече за начина на неговото функциониране, както и имаха уникалната възможност да станат свидетели на избора на нов председател на парламента. Запознаха се лично с г-жа Ева Майдел, която е най-младият и успешен български евродепутат, двукратно наградена с титлата ,,Евродепутат на годината”. Срещнаха се и с г-н Цветан Цветанов, г-жа Десислава Атанасова- депутат от пария ГЕРБ и с представители на техните екипи. Приятно изненадани останаха учениците, когато спонтанно бяха поздравени по телефона от премиера Борисов.

Срещата бе осъществена по проект ,,Училище за лидери”, който съществува в гимназията вече втора година. Учениците и техните ръководители отправят специални благодарности към госпожа Дарина Стоянова- изпълнителен директор на фирма ,,Престиж” и главен ,,виновник” за ползотворното посещение. Всички присъстващи имаха възможността да проведат диалог с народните представители като задаваха своите въпроси. За учениците бе много интересно да чуят как протича един нормален техен ден , колко отговорно е да бъдеш постоянно под светлините на прожекторите и да чуят техните съвети.

В заключение, г-н Цветанов сподели с учениците, че най-важно е да бъдат истински хора, защото истината отваря много врати. Допълни, че е особено важно да водят диалог със своите родители, да споделят проблемите си и да се вслушват в съветите им, защото те са хората, които винаги желаят най-доброто за тях. Г-жа Майдел акцентира върху това колко е важно да бъдат дейни, креативни, да си поставят цели, които да преследват и сподели колко е важно да наблегнат върху уменията на XXI век, които трябва да доведат до успешна реализация.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 15:29

    Боже, къде водят децата?!Ужас!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete