Петък, 26 Април 2024, 23:32

Мобилните оператори дискриминират българския език

10 Март 2012, 18:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2425 1


Мобилни оператори ни цакат яко с есемесите, които пишем на кирилица. Оказва се, че сметката ти ще набъбне, ако изпращаш кратки съобщения на български език.
Това е недопустима дискриминация спрямо тези, които не пишат на латиница, възмущават се клиенти. Един стандартен есемес на латиница е 160 знака, а на кирилица - 70, обясниха пред "Всеки ден" доставчиците на мобилни услуги. На въпрос дали така не дискриминират абонатите си, от компаниите отвърнаха, че така е направен софтуерът.

Същото прецакване се получава и когато пращаме есемеси от сайта на М-Тел. Малцина клиенти обаче са запознати с врътката. В крайна сметка дори разговорът излиза по-евтино, отколкото да изпратиш съобщение на родния си език.

Източник: Blitz.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Радетел за българския език 11 Март, 08:10

    :x Ако от мен зависеше моб. оператори отдавна трябваше да бъдат задължени да изпращат служебни SMS само и изключително на български език. Няма такава простотия никъде по света, в България официалния език е само български език и тяхното поведени е неуважение към държавата в която правят бизнес. Затова трябва да бъдат глобени солидно а глобата да бъде преведена в помощ на селските училища например.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete