Петък, 26 Април 2024, 03:15

Началото на юни започва ремонтът и реконструкцията на детска ясла "Здравец" в Ботевград

25 Май 2018, 14:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1885 0


В началото на месец юни община Ботевград планира да започне реконструкцията и ремонтът на Детска ясла „Здравец”в Ботевград.


Това съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов днес по време на редовния си брифинг с медиите.

Една единствена фирма е подала документи за участие в изпълнението на обществената поръчка. Това е „Билд Инженеринг-77"ЕООД София. Не се очаква обжалване на поръчката, поради което най-вероятно на тази фирма ще бъде възложен ремонтът на детското заведение, заяви кметът Гавалюгов.

Ремонтните дейности обаче няма да приключат до началото на новата учебна година, затова децата вече са разпределени по график в останалите детски градини в Ботевград, посочи кметът. На 1-ви септември трябва да е завършена детска градина „Детелина”(която се води филиал на ДГ”Иглика”) и там да бъдат преместени децата от детска ясла „Здравец” до окончателното завършване на ремонтните дейности в детска ясла „Здравец”. Крайният срок е месец ноември. Проектът е по проект „Красива България”.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 296 011 лв без ДДС. 

„Ще има едно разместване на децата по детските градини. То е обяснимо, поради извършване на ремонтните дейности, включително детските градини „Детелина” в село Врачеш” и в село Скравена, обясни Гавалюгов. Процедурата за възлагане на обществената поръчка за енергийна ефективност още не е приключила. Да припомним, че за нея са подали оферти 38 кандидати. Докато се обяви резултатът и мине срокът за обжалване, едва тогава ще бъде обявен срокът, в който ще бъдат затворени, а децата също ще имат възможност да посещават други детски градини, при желание от страна на родителите. „Ще направим необходимата организация да не останат деца, които да не бъдат поети по време на ремонтите”, заяви кметът Иван Гавалюгов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete