Петък, 26 Април 2024, 03:46

Над 300 деца от Правец вече знаят как да сортират отпадъци

22 Май 2019, 16:21
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1088 0


„Екопак България“ организира куклено шоу с танци и подаръци

Силният вятър не попречи на жизнерадостното настроение, завладяло Правец днес. Дворът на ОУ „Васил Левски“ и ГПЧЕ „Алеко Константинов“ се оказа тесен за желаещите да се включат в интерактивното куклено шоу, организирано от „Екопак България“ и община Правец.
За него в града пристигна „Театърът на приказката – София“ с образователния си спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета“. Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, героите, които живеят в парка и се хранят с отпадъците, изхвърлени разделно в жълтия, синия и зеления контейнер на „Екопак България“, научиха децата от детски градини „Индира Ганди“ и „Здравец“ и учениците от ОУ „Васил Левски“ защо е важно отпадъците от опаковки да се събират разделно.

Героите разказаха колко е необходимо повече хора да изхвърлят разделно боклука си в разноцветните контейнери и обясниха как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот. Всички деца танцуваха с героите от спектакъла, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete