Петък, 30 Октомври 2020, 02:59

Над 9 тона животински остатъци изхвърлени в лесопарк „Побит камък“ (18+)

17 Август 2018, 17:45
(0) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3309 4


Повече от 9 тона, кости, глави, карантии и сланини, разпределени в пластмасови контейнери, са били изхвърлени  през нощта на територията на лесопарк „Побит камък“, с. Нови хан. Мястото е съвсем близко до сцената, на която в неделя ще се проведе традиционният събор „Съединението прави силата“. В непосредствена близост се намира и комплекс „Сентрал парк“.

Сигнал за ужасната находка е подаден тази сутрин от случайно преминаващ гражданин. Веднага на мястото са се отзовали полицейски екипи, представители на общината и санитарните служби. Освен животинските отпадъци и карантиите, на мястото са установени кренвирши с изтекъл срок на годност и етикети на Лясковска фирма.

Изхвърлянето на подобни продукти е изключително опасно и носи риск от разпространение на епидемии. Все още не е ясно какво ще се случи с животинските отпадъци, като през нощта полицейски патрул ще се опита да ги опази от набези на диви животни. Всичко това се случва на фона на кризата с отпадъците. Припомняме Ви, че в началото на седмицата община Елин Пелин се готвеше да обяви бедствено положение, а събирането на сметта от препълнените кофи завърши едва днес.

След приключване на процесуално- следствените действия е създадена необходимата организация за охраняване на контейнерите от полицейски служители на РУ- Елин Пелин до извозването им от компетентните органи.Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (1) (2)
  1. добавен от: Анонимен 17 Август, 19:49

  Да иадат манговците

  • (2) (0)
   1. добавен от: Анонимен 18 Август, 14:02

   И след това ти лайната им

 • Отговори (3) (0)
  2. добавен от: Минувач 20 Август, 09:48

  Какво се случи ли?... в събота на 18.08. Полицията пазаеше едно багерче, което изкопа дупка и заровиха всичко там. Мръсните контейнери все още си стоят така захвърлени.

  • (1) (2)
   1. добавен от: Един от всички 21 Август, 13:36

   Това за заравяето сигурно ли е?
   Дано да няма вредни последици,иначе деянието е отвратително....А да бяха разкарали контейнерите или поне да ги бяха поляли с дезинфекционен препарат...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (543)
70% Complete
Не съм съгласен (302)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (243)
70% Complete