Петък, 26 Април 2024, 16:05

Над 9 тона животински остатъци изхвърлени в лесопарк „Побит камък“ (18+)

17 Август 2018, 17:45
(0) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 4389 4


Повече от 9 тона, кости, глави, карантии и сланини, разпределени в пластмасови контейнери, са били изхвърлени  през нощта на територията на лесопарк „Побит камък“, с. Нови хан. Мястото е съвсем близко до сцената, на която в неделя ще се проведе традиционният събор „Съединението прави силата“. В непосредствена близост се намира и комплекс „Сентрал парк“.

Сигнал за ужасната находка е подаден тази сутрин от случайно преминаващ гражданин. Веднага на мястото са се отзовали полицейски екипи, представители на общината и санитарните служби. Освен животинските отпадъци и карантиите, на мястото са установени кренвирши с изтекъл срок на годност и етикети на Лясковска фирма.

Изхвърлянето на подобни продукти е изключително опасно и носи риск от разпространение на епидемии. Все още не е ясно какво ще се случи с животинските отпадъци, като през нощта полицейски патрул ще се опита да ги опази от набези на диви животни. Всичко това се случва на фона на кризата с отпадъците. Припомняме Ви, че в началото на седмицата община Елин Пелин се готвеше да обяви бедствено положение, а събирането на сметта от препълнените кофи завърши едва днес.

След приключване на процесуално- следствените действия е създадена необходимата организация за охраняване на контейнерите от полицейски служители на РУ- Елин Пелин до извозването им от компетентните органи.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (1) (2)
    1. добавен от: Анонимен 17 Август, 19:49

    Да иадат манговците

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 18 Август, 14:02

      И след това ти лайната им

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Минувач 20 Август, 09:48

    Какво се случи ли?... в събота на 18.08. Полицията пазаеше едно багерче, което изкопа дупка и заровиха всичко там. Мръсните контейнери все още си стоят така захвърлени.

    • (1) (2)
      1. добавен от: Един от всички 21 Август, 13:36

      Това за заравяето сигурно ли е?
      Дано да няма вредни последици,иначе деянието е отвратително....А да бяха разкарали контейнерите или поне да ги бяха поляли с дезинфекционен препарат...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete