Четвъртък, 2 Май 2024, 12:14

Наградиха участниците в първата по рода си инициативата „УикиБотевград“

30 Май 2018, 21:55
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1526 0


Церемония по награждаване на участниците в първата по рода си инициативата „УикиБотевград“ се състоя днес в Малък салон на НЧ”Хр.Ботев 1884”, от 18.00ч, организирана от Община Ботевград и Потребителска група Уикипедия България.

Кметът Иван Гавалюгов изрази огромна благодарност към учениците и всички институции, включили се в конкурсния проект.”Отделяйки от вашето лично време, вие допринесохте за популяризиране на нашия град и селата. Надявам се и поколенията след нас да продължат да правят разпознаваема и популярна нашата скромна община, при което водещо да е доброволчеството”, заяви кметът Гавалюгов


Цялата церемония по награждаването бе част от дискусионен форум „Образование и бизнес - заедно за бъдещето на местната общност“, организиран от Община Ботевград.

Спасимир Пилев и Вася Атанасова – представители на потребителска група „Уики Медия България” обобщиха резултатите от трите етапа на конкурса, с мултимедийна презентация. Вася Атанасова припомни, че проектът започна октомври 2017г. Всеки един етап завършваше с празник – Деня на Ботевград, 3 март и по повод 24 май. „Хората, които участваха в проекта, го направиха защото бяха привлечени от възможността да направят нещо добро, да доброволстват за местната общност, да създадат повече на брой статии – 40 нови и около толкова още подобрени. Една от новите статии по думите на Вася Атанасова е за защитената местност Мухалница.
„Ценното на Уикипедия е да предложи информация в на колкото се може повече езици”, заяви Спасимир Пилев. По думите му над 20 статии за обектите в Ботевград са преведени на 15 езика. „Фактът, ч е има толкова статии за Ботевград на толкова много езици, помага на много хора да намерят информация за него на родния си език. Нашата цел бе да се превеждат, колкото се може повече статии на английски език”, каза Атанасова.
Спасимир Пилев и Вася Атанасова благодариха на совите партньори – община Ботевград, Читалищна библиотека „Иван Вазов”, Исторически музей-Ботевград, читалищата в Трудовец и Скравена- „Н,Ракитин” и „19-ти февруари” и училищата. „Радвам се, че толкова много институции се включиха и всеки един от участниците ще има идеята до сърцето си, че е помогнал информацията да достигне до повече хора”. Едно от първите неща в Уикипедия е фото-разходката на УикиБотевград, посочи Атанасова. Тя изрази готовност опитът в Ботегврад по инициативата „УикиБотевград” да бъде споделен с библиотеките в страната, както и да бъдат изнесени лекции , представляващи интерес за учениците в Ботевград по презентиране, медийна грамотност, авторски права. „Една от целите на проекта е да направим връзката между виртуалното и реалното спрямо забележителностите чрез QR кодове”, заяви Вася Атанасова.
Спасимир Пилев и Вася Атанасова – представители на потребителска група „Уики Медия България връчиха предметни награди и грамоти за активна работа в инициативата „УикиБотевград на :
НЧ”Никола Ракитин” Трудовец, НЧ”19-ти февруари” Скравена, НЧ”Събуждане” Врачеш
Осми „б” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров с преподавател Ирина Зиза
Осми „а” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров”, с преподавател Жанет Стоянова
Осми „г” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров”, с преподавател Диана Ганева
Десети „г” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров”, с преподавател Диана Ганева
Единадесети „б” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров”, с, с преподавател Милена Андонова
Единадесети „г” клас от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров, с преподавател Цветанка Петрова
Радослав Маринов
Петя Антонова
Владимир Ангелков
Димитър Боевски
Ина Маринова
Десислава Алексова
Георги Петров
Цанка Йорданова
Иванка Иванова, директор на ОУ”Отец Паисий” Врачеш
Учениците от 7-ми клас от училището в Литаково
Учениците от 7-ми клас от ОУ”В.Левски” Новачене
Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов”
ППМГ”Акад.проф.д-р Ас. Златаров - за цялостен принос
Исторически музей-Ботевград



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete