Събота, 11 Юли 2020, 12:01

Наложена е мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителите на грабеж в гр. Костинброд

30 Май, 20:40
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 462 0


Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за грабеж, извършен в гр. Костинброд.

Около 3 ч. през нощта на 26.05.2020 г., в гр. Костинброд, двама братя били нападнати от група лица. Били им нанесени удари с бокс и електрошокова палка по главите и телата, а на единия от пострадалите бил порязан пръст на ръката. Отправени им били заплахи – „Казвай къде са парите, ще ти отрежа пръста“. Била им отнета парична сума от 300 лева и три мобилни телефона.

В хода на разследването, съвместно с Областната дирекция на МВР гр. София, са били установени и задържани извършителите на грабежа – И.С. (на 51 години), Д.М. (на 40 години) и К.М. (на 30 години). С постановление на прокурор от Софийска окръжна прокуратура тримата са били привлечени в качеството на обвиняеми.

От направените справки е видно, че те са многократно осъждани. Понастоящем срещу К.М. има внесен в съда обвинителен акт от Софийска районна прокуратура за държане на наркотични вещества. По отношение на И.С. се водят наказателни производства в Районна прокуратура – Костинброд. След извършването на грабежа същият се е укрил и е бил обявен за общодържавно издирване, а впоследствие задържан.

Прокурор от Окръжна прокуратура – София е внесъл в съда искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. Съдът е приел доводите на държавното обвинение, че са налице изискуемите от закона предпоставки за тяхното задържане – обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, предвиденото в закона наказание за него, реална опасност да извършат друго престъпление. Понастоящем извършителите на грабежа са в следствения арест.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (105)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (54)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (62)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (30)
70% Complete