Петък, 26 Април 2024, 20:35

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов се срещна с жители на 4 села

17 Април 2018, 17:55
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1831 4


Народният представител Красимир Богданов от „Обединени патриоти” - ВМРО се срещна днес с жители на община Ботевград. Срещите се проведоха в Радотина, Рашково, Новачене и последната завърши в Скравена. Красимир Богданов е от Враца и е учител по професия.

На срещите Красимир Богданов пожела да чуе проблемите на хората в населените места, както и да запознае присъстващите с работата на парламентарната група в Народното събрание. Той очерта двата основни приоритета на парламентарната група – сигурността на гражданите и на страната, и доходите на хората.

Богданов припомни кризисната ситуация преди 2 години, когато бе най-големия разгар на мигрантски поток през Гърция, Македония, Унгария . По думите му партия ВМРО има сериозен принос в разрешаването на този национален въпрос като е осъзнала, че ако България не предприеме нещо, тя ще се превърне в едно огромно гето. Тогава партията е поставила въпроса за ускорено изграждане на ограда на границата с Турция. „Сега някои критикуват тази ограда, казват,че били откраднати пари. Това, което дават по телевизията до голяма степен не е вярно. Ако някой е откраднал нещо, то това е за прокуратурата и нека той да си носи отговорност, но благодарение на оградата, в момента в България няма мигранти”, подчерта Богданов. Според него това е една от двете основни заслуги на партията, като втората е засилване ролята на армията. „Няма държава в света, която да си разруши армията , като нашата”, категоричен бе народният представител. По думите му България е в регион, където има потенциална опасност от военна заплаха, а в последните 28 години всяко правителство, което е идвало на власт, е неглижирало този въпрос. „Последните събития в Сирия застрашават региона и България трябва да има достойна и силна армия”. Той заяви, че до края на годината ще минат търговете за бронираните машини и, че страната трябва да закупи модерно въоръжение, което да гарантира българската сигурност. Това са 200 нови танка, както и нови кораби, и самолети.
„Първата реакция е защитната – да можеш да защитиш това, което притежаваш. Ако не можеш да се защитиш, за какво са ти тогава пенсии и заплати”. Това е изходната позиция , от която ВМРО изходжа по отношение на искането за връщането на казармата. По думите на народния представител, няма как да се накарат младежите от есента да влязат в казармата. Преходният период ще бъде това да става доброволно. „Много хора казват, че няма да има желаещи. Това не е вярно, тъй като има неколкостотин души, които вече са се записали, а някои от тях вече преминават обучение и наесен за първи път от 2008 г ще имаме войници, които ще положат клетва и ще влязат в казарма, според Закона за доброволната военна служба”, посочи депутатът. Те са записани в два центъра, единият от които е в София. Периодът на подготовката ще бъде между 6 и 9 месеца в зависимост от рода на въоръжените сили. Другият приоритет на ВМРО е възстановяване на военното обучение в училище, което е договорено с образователния министър да стартира от следващата учебна година.

Мотивацията сред органите на реда и на въоръжените сили е също сред опорните точки в работата на партията в парламента. Народният представител заяви, че от 90-те години техните заплати не са актуализирани. По предложение на ВМРО са заделени за повишение на заплатите в двата сектора - 100 млн. лв на военнослужещите и около 150 млн. лв на полицаите. Тези средства ще се запазят като увеличение през следващите години, като догодина ще има нови 100 млн.лв за повишение на заплатите.

„Премахването на ключови произведения, които са ни възпитали да сме българи и патриоти е недопустимо. Сега под влиянието на някои западни политици и държави се опитват да ни обезличат и обезродят и да ни накарат да мислим, че сме народ без история, но и народ без бъдеще”,заяви Богданов. Като решение на това той вижда мотивацията на учителите със сериозни възнаграждения.

Минималната пенсия да е на прага на бедността. Това е било едно от предизборните обещания на ВМРО, припомни Красимир Богданов. „Тогава бе 300 лв и ние фиксирахме 300 лв увеличение на пенсиите. Затова увеличихме с 25% пенсиите през 2017г – от 161 на 200лв”, заяви депутатът. По думите му продължава да се работи в тази посока, назависимо, че ВМРО среща сериозна съпротива от министъра на финансите. Мотивът напатриотите е, че размерът на всички пенсии е прекалено малък и спешно трябва да се повишат. Богданов посочи, че едната стъпка са ежегодните увеличения. Миналата година увеличението е било 3,8%, а за настоящата се предвижда да бъде 4,5%, догодина – 5%. От друга страна Богданов заяви, че средства могат да бъдат извлечени и от инвалидните пенсии, тъй като от 6 милиона души население, има 900 хиляди инвалиди. „Самите вие сте ощетени от това, че има цели села, махали и гета, където всички – от малкия до най-възрастния, поличават такива пари. Не може 1 млрд и 700 млн. лева да се дават за инвалидни пенсии. Ние сме убедени, че ако се направи ревизия и тези фалшивите пенсии отпаднат, тогава ще има достатъчно средства за увеличение на всички пенсии”, подчерта депутатът. За пенсия до 300 лв Богданов счита, че ще са необходими около 400 -500 млн.лв за една година.

Народният представител Красимир Богданов постави темата и за санирането. Той изрази мнение, че средствата за увеличение на заплатите на учителите и полицаите, за увеличение на пенсии са следствие на това, че ВМРО не позволиха да се отдели нито лев през 2018 за Националната програма за саниране на многоетажни жилищни сгради. За миналата година са били гласувани 2 млрд. лв от бюджета, за което ВМРО е гласувало против. „Тогава бяхме с по-малък брой депутати и нямахме тази сила. Сега сме с 27 депутата „Обединени патриоти” и от нас зависи , дали ще го има мнозинството. Затова управляващите бяха принудени да се съобразят и за 2018 г нито една стотинка за бюджета не е отделена за саниране”, обясни Богданов. По думите му в момента то се осъществява със средства от миналата и по-миналата години.

По време на срещата жителите на Скравена изразиха негодувание от несправедливата система на изчисляване на пенсиите. Бивш фелдшер отправи упреци към държавата, че е й е отредила пенсия, колкото на една чистачка. Богданов в отговор заяви, че започналите дискусии в парламента по отношение на Закона за инвалидните пенси, ще дадат тласък на започналия процес на увеличение на пенсиите. „Сега вървят преговори, как точно да бъде направена тази реформа, за да могат да бъдат направени реални стъпки. Ние не делим хората на БСП и ГЕРБ. Когато има достойни предложения от опозицията ги приемаме, и не робуваме на предразсъдъците, че ние сме част от управляващите, а другите са наши врагове.”, посочи Богданов.

От страна на църковното настоятелство бе повдигнат въпроса за необходимостта от средства за поддържане на манастира „Св. Николай Чудотворец”. Василия Стойнова посочи, че общинското ръководство е помогнало много в тази посока за извършването на частични ремонти, проведени са разговори и с областния управител Илиан Тодоров. Оказаната помощ до момента обаче не е достатъчна, тъй като се налагат още ремонтни дейности. Стойнова припомни,че в светата обител се намира 6-вековен дъб, който сред 100-те национални обекта.
Общинският съветник Иван Райчинов постави на вниманието на народния представител заблудите, които години наред се тиражират по отношение на това, че в Скравена е имало лагер. Той покани Богаданов да направи проверка, тъй като негови колеги от БСП вече са го направили и са стигнали до извода, че лагер по политически причини не е имало в селището.

Майки от Скравена се обърнаха за помощ към народния представител от ВМРО Красимир Богданов за предотвратяване на вандалските прояви спрямо детската градина в Скравена. Последната такава е от неделя, когато са изпотрошени стъклата на първия етаж, а същевременно родителите на децата негодуват от това обстоятелство. Освен това майките изтъкнаха и друг проблем. Сградата на детското заведение подлежи на саниране, но процесът е спрял по средата. Депутатът обеща, че ще се обърне към министъра на образованието, за да стане ясно как може да бъде предотвратена вандалщината. По отношение на проекта за енергийна ефективност той заяви, че това е от компетентността на кмета на общината. Наш репортер се обърна към зам.кмета Цветелин Цветков , който обясни, че в момента тече процедура по избор на изпълнител. Както по рано писахме 38 фирми са подали оферти за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет:„Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност за част от сгради от образователната инфраструктура на община Ботевград по проект, финансиран от НДЕФ, в две обособени позиции: 
Обособена позиция №1: Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност за сградата на ОДЗ „Детелина” в село Врачеш и Обособена позиция №2: Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност за сградата на ОДЗ "Детелина" в село Скравена“.

След посещенията в 4-те населени места народният представител се срещна с бабата на сираците Илиян и Лъчезар от Ботевград, по настояване на координаторът на ВМРО за общината Александър Кирилов. Децата са загубили и двамата си родители и за тях се грижат баба и дядо им. Двамата са ученици в 7-ми и 6-ти клас. На по-големият предстои да кандидатства в музикалното училище „Любомир Пипков” в София. Детето посещава частни уроци, за което са му необходими средства. Народният представител изрази готовност да помогне.




Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (1) (4)
    1. добавен от: Анонимен 17 Април, 18:48

    Така трябва да се работи-срещи с хората и това бедно семейство.Браво!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 23:06

    БРАВО на майките от Скравена!!! Най-после да видим млади хора по тези срещи с височайши люде! Похвална е тяхната заинтересованост от проблемите на детската градина! Става въпрос за децата им , все пак! Дерзайте уважаеми дами , не се отказвайте , в името на доброто бъдеще на децата ви!!!

  • Отговори (5) (2)
    3. добавен от: Анонимен 18 Април, 08:31

    Тези инвалиди,които се преосвидетелстват на 1,2 и 3 години в никаъв случай не могат да бъдат фалшиви и всеки мислещ човек ще се съгласи с това.
    Вместо да се правят разни "реформи", достатъчно е да се проверят тези,които са с решения за пожизнена инвалидност и при някои от тях ще се видят интересни неща.
    Вместо да отнемате хляба на тези нещастни хора намалете си ваште депутатски заплати и ще има пари за всички пенсионери.

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 18 Април, 16:11

      Що за глупости пишете, №3? Знаете ли какво означава пожизнена инвалидност? Инвалид за цял живот, който в никакъв случай не може да се възстанови пълноценно. Онкоболен, който всеки момент очаква края си. Поне при мен е така.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete