Събота, 27 Април 2024, 03:45

Нашият младежки духов оркестър ще участва утре в „Златният кос”

31 Март 2012, 12:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5128 8


Младежкият духов оркестър в Ботевград ще вземе участие утре в престижния хумористичен  фестивал ”Златният кос” в  Сатиричен театър-София. Форумът ще започне в 19.30 ч. и ще се излъчва пряко по Българското национално радио „Христо Ботев”, съобщи за Балканец неговият диригент Константин Гайдарски. На него младите музиканти ще изпълнят хумористичната песен „Жълта преса” съвместно с  актьор от Народния театър. Фестивалът се провежда ежегодно по повод Деня на хумора и сатирата.
Заради участието си във фестивала, оркестърът бе поканен съвсем наскоро да направи предварително  съвместния запис на песента в националното радио, сподели Гайдарски. Песента  е специално написана за спектакъла от композиторът Ангел Добрев, който е автор  на над 200 композиции и аранжименти във фонда на БНР и БНТ. Всички участници във фестивала са записали предварително песните с които ще участват, обясни диригентът. „Това, което ни трогна и впечатли е ,че избраха именно част от нашия младежки духов оркестър да направим записите на тази песен, а не от професионални оркестранти, тъй като тези записи са платени”, сподели още Константин. Композиторът  Ангел Добрев се спира именно на  10 от нашите момчета, тъй като  е впечатлен от техния хъс и енергия в музиката, която изпълняват. Инструментите с които участват младите оркестранти са два кларинета, два тромпета, три бас-флигорни, туба и ударни инструменти.
На сцената на Сатирата и тази година на 1-ви април, актьори звезди от всички поколения ще пеят и изпълняват монолози и скечове, обединени от смеха. Първоначално "Златният кос" е замислен като пародия на "Златният Орфей", но грандиозният му успех му дава право да заживее самостоятелен живот. За него творят най-добрите композитори по текстове на най-добрите български хумористи и сатирици, а песните стават шлагери на поколенията.

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 08:10

    За напред,май само тази част от "Младежкият оркестър" ще бъде избирана за разни участия.Другите музикантчета могат да се надяват на някое участие в селата

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Април, 11:08

    ЕТ Гайдарски-бенд :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Април, 22:13

    Тези които са част от Младежки духов оркестър, ще имат щастието да разберат как, ще се развиват нещата в бъдеще. Останалите.. могат само да наблюдават.

    От ЕТ Гайдарски - Бенд :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Април, 08:59

    К.Г. е безспорен диригент,но не и лидер..

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Kalata 3 Април, 09:55

    Shut your mouth

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Април, 21:05

    Благодаря за невероятните коментари. Аз съм диригент на оркестъра, и никога не съм твърдял, че съм безгрешен. НО хора които нямат самоличност (пишат без да имат доблестта да си напишат името) е малко странно да говорят за лидерство. Но щом пишете за подобни мои качества, явно ме познавате от много време... за това звъннете за едно кафе.. дайте някой съвет за лидерство ;) знаете, че винаги приемам съвети от всички за всичко. Успех на всички и повече усмивки :)

    Константин Гайдарски - слабият лидер на ЕТ Гайдарски - Бенд

    P.S. Страхотна идея ми дойде от коментарите. Ще направя семинар : "За слабите лидери на силните бендове" .

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Април, 10:34

    za6to pi6ete glyposti :uups: zasramete se ako ne e koceto nqma da ima mladejki dyxov orkestar,koceto e mnogo dobar 4ovek,koito ne go poznava samo moje da pi6e tezi glyposti :uups: :uups: :uups:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Април, 10:37

    koceto e lider
    :D :D :D :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete