Петък, 26 Април 2024, 09:29

Настъпи първият учебен ден за учениците на НПГ по КТС

16 Септември 2019, 12:55
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2415 2


Днес учениците от НПГ по КТС град Правец прекрачиха училищния праг на своето училище. По случай откриване на новата учебна 2019/ 2020 година бе подготвена празнична програма. Тя включи по традиция Духов оркестър и Мажоретен състав към НПГ по КТС. 

Поздравителни адреси бяха изпратили: Миглена Дамянова - председател на Комисията по образование и наука в 44-то Народно събрание на Република България, Росица Иванова - началник на РУО - София област, инж. Красимир Станчев - управител на "Пасат Елетроникс" ООД, гр. Горна Оряховица и други. 

Oфициални гости на тържеството бяха кметът на Община Правец - Румен Гунински, председателят на ОбС-Правец - инж. Николай Яхов, заместник-ректортът на Техническия университет - проф. д-р Ради Романски, г-жа Славчева - експерт на регионалното управление на образованието, проф. д-р Даниела Гоцева - научен ръководител в НПГ по КТС, проф. д-р Павел Мартинов - основател на училището преди 33 год и др. 

Директорът на професионалната гимназия Трифон Трифонов приветства учениците и всички гости. Той пожела на новите и старите ученици успешна и лека учебна година. Приветствие отправиха още проф. д-р Ради Романски, г-н Гунински и проф. д-р Павел Мартинов, който разказаха за постиженията на бивши ученици в целия свят, за успеха, който са постигнали и колко много знания и опит им е дала гимназията по компютърни технологии и системи в Правец, за да успеят да достигнат до тази успешна реализация.

През тазгодишния прием за кандидатстване на ученици от цялата страна, завършили VII клас, са приети 130 човека в 5 паралелки по 26 ученици.

Под звуците на химна бе издигнат и българският трикольор. Първият учебен звънец удари и всички ученици прекрачиха прага на класните стаи. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 13:20

    На добър час!Бъдете живи и здрави и с гордост носете името на УКТЦ-Правец!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Яж морков 18 Септември, 16:45

    Трошете им главите с тия моркови :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete