Събота, 27 Април 2024, 06:25

Националите по акробатика се подготвят за световно в Ботевград

6 Февруари 2016, 19:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4519 3


Националният отбор по акробатика от една седмица се подготвя за Световното първенство в зала „Балкан” в Ботевград . То ще се състои в Китай от 24 до 30 март за младежки състави и от  3 до 7 април за мъже и жени. Това съобщи за balkanec.bg Драгомир Драганов, главен треньор към  Българската федерация по акробатика.

„Отиваме с нагласата да търсим отново мястото в елита. Българската спортна акробатика е с много традиции. В момента разполагаме с талантливо поколение, но на световни първенства конкуренцията е много жестока, не само в нашия спорт ”, това сподели националният селекционер пред наш репортер. Националният отбор ще участва на световното с двойка жени от клуб „Орел”Айтос” в категория 12-18 годишни,  личен треньор Катя Цанева. В същата категория България ще участва с четворка мъже от „Олимп” Лом, с треньор Росен Войнов.

В следващата възраст 13-19 години националният отбор ще бъде представен от двойка мъже от „Локомотив” Русе с личен треньор Мариян Габровски. При мъжете с четворка мъже ще участват отборите на ЦСКА в Лом и Русе с личен треньор Юри Инджов. Общият брой на състезателите ни е 12.

В националния отбор от два месеца като хореограф работи световната шампионка от художествената гимнастика Силвия Митова.
Националите по акробатика идват за втори път на подготовка в Ботевград. По думите на Драганов зала „Балкан” е най-доброто кътче през зимния сезон за тренировки.
 
Повече за акробатиката и участието на националния отбор на световното първенство очаквайте в новия брой на в-к „Балканец”, който излиза на 12 февруари.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 19:25

    Естествено ,че зала „Балкан” е най-доброто кътче през зимния сезон за тренировки.И не само през зимния.А дано това да бъде така и в следващите години.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 11:01

    Ако не слушат Дора ще ги ошамари

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 21:24

    Драги балканци, пишете глупости! Силвия МитЕва никога не е била световна шампионка!
    Да не говорим, че сте й сбъркали и фамилията...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete