Вторник, 19 Март 2024, 07:29

Нели Павлова по стъпките на успеха и сбъдването на своята голяма мечта – "50 ФИТ изкушения за щастливо тяло"

31 Юли 2020, 12:33
(8) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4643 9


Млада, талантилива и влюбена в сладките здравословни изкушения и приготвянето им. През последните години Нели Павлова се превърна в една вдъхновяваща личност, която преследва мечтите си и несъмнено постига всяка една своя поставена цел.

Благотворителни базари, йога, спорт, фотография, здравословни вкусотии – всичко, което може да изпълни душата ви с много моменти на щастие.

От броени дни в продажба е и дебютната й книга – „50 ФИТ изкушения за щастливо тяло“. Книга, изпълнена с всичкия този талант, който самата тя носи – от снимките на десерите, до рецептите и най-малките детайли на всяка страничка. Истинска кокетна книга, която несъмнено ще донесе наслада както на очите, така и на сетивата ви.

- Нели, несъмнено притежаваш огромен талант, който използваш в правилната посока. Как се роди идеята да издадеш тази книга? За кого е предназначена?

- Много благодаря за милите думи. Идеята за книгата се роди от факта, че винаги съм обичала да помагам на хората да живеят по-пълноценно и винаги съм го искала от сърце. Така стана и с книгата ми, преди няколко години след завръщането ми от бригада в Америка бях с наднормено тегло и бях изгубила смисъл, не исках да излизам от вкъщи, а сладките неща бяха моят най-добър приятел. След като преминах през чувствата на безпомощност и съжаление, реших, че е време да отворя нова страница и сама да я напиша, защото в крайна сметка всичко е в нашите ръце и ние сме отговорни за живота си. И от безкрайната ми любов към вредните и пълни със захар десерти се престраших и започнах да заменям продуктите в тях с по-здравословни. Осъзнах, че много хора се чувстват по начина, по който аз след Америка, и знаех, че така мечтаната ми книга със здравословни десерти ще им бъде верен приятел в кухнята без да стигат до крайности и ограничения.

Книгата е предназначена за всеки, който цени вкусната и полезна храна, а именно десертите без угризения. Подходяща е за спортуващи и хора, които се грижат за себе си и тялото си, хора, които избират храната, която им носи наслада и енергия.


- Откъде черпиш идеи и вдъхновение за нови рецепти? Когато измислиш нова такава, кой е първият човек, който я опитва?

- В социалните мрежи е пълно с всякаква информация вече, често се вдъхновявам от снимки на чуждестранни готвачи и автори на рецепти, но най-често влизам в кухнята ми с ентусиазъм когато съм получила обратна връзка за някоя моя рецепта, когато виждам, че нещата, които правя носят смисъл на някого. Баща ми винаги ще бъде моят верен дегустатор, най-често първите опитали новите ми рецепти са всички прекрасни хора, които посещават залата и практиките ми, които водя.

- Имаш ли свои любими рецепти? Смяташ ли, че има съставка, която трябва да присъства във всеки десерт, във всяка „сладка къщичка“?

- Определено първата рецепта от книгата ми „Брауни за душата“ винаги ще бъде на първо място, не случайно и книгата ми започва с нея. Смятам, че съставката, която трябва да бъде включена във всеки десерт е щипка любов, защото всичко, което създаваме с любов остава след нас и носи смисъл.

- Смяташ ли, че в днешно време хората все по-малко посягат към книгите с рецепти и все повече се възпозлват от интернет пространството, където всичко е на един клик разстояние?

- Определено социалните мрежи са пълни с всякакъв тип рецепти, но това, което съм забелязала е, че хората не могат да подберат правилния източник от стотиците предложения, а предпочитат да си вземат книга на човек, който на първо място познават като личност, за да имат доверие и в рецептите, които е споделил.

- Какво е готвенето за теб – хоби, работа, успокоение...?

- Готвенето за мен е магия, която ми помага да намирам себе си, да бъда себе си, да си припомням, че сегашният момент е от най-голямо значение и повече да присъствам с осъзнатост в нещата, които правя и най-вече да ги правя с любов и вдъхновение.

- Няма как да не отбележим факта, че самата ти си заредена с толкова много положителна енергия, която предаваш на всичко, до което се докоснеш. Имаш ли универсална тайна за своя оптимизъм? Какъв съвет би дала на хората – как да се справят и да продължат напред, да не губят надеждата си?


- Много често получавам съобщения със същите въпроси и истината е, че когато човек прави нещата, които обича, се зарежда положително, когато човек помага безвъзмездно се изпълва със заряд, който го изстрелва напред в посоката, в която иска да върви. Разбира се, имам дни, в които се чувствам гадно, но съм се научила винаги да се насочвам към нещата, които ме правят щастлива, защото всичко зависи от нас самите.

Съветът, който бих дала и по точно думите, които си повтарям всеки ден и във всяка трудна ситуация, са: „Всичко се случва по най-добрия начин за мен и в най-подходящото време, животът е прекрасен затова благодаря за всеки миг, оценявам всеки момент.“ Това са думите, с които завършвам всеки ден.

- Какво е основното и най-важно послание, което би искала да предадеш на читателите чрез своите рецепти?

- Най-важното послание, което ми се иска да предам на хората, е да търсят баланса в живота, както и в рецептите, които съм създала, без крайности, без лишения, умерено и с наслада. Защото според мен здравословната храна е вкусната храна, която дава на тялото ни всички полезни вещества, за да живеем пълноценно и да имаме енергия да осъществим всичко онова, за което мечтаем.

Линк към книгата: https://balancestudio.cloudcart.net/product/produkti

Снимки: Личен архив




Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (10) (3)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 15:52

    Успех!

  • Отговори (13) (3)
    3. добавен от: Фенка на Нели! 31 Юли, 16:38

    Имах честта да се докосна до харизмата на Нели! Вярвайте ми, няма по-слънчев човек от нея... и добър! Такива хора са рядкост и много трудно оцеляват сред Общество на завистниците и злобарите! УСПЕХ

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Август, 17:23

    И

  • Отговори (5) (1)
    7. добавен от: Анонимен 2 Август, 02:19

    Супер си нелка

  • Отговори (4) (1)
    8. добавен от: Анонимен 2 Август, 06:14

    Успех Нели продължаеай все така

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 3 Август, 16:44

    Успехи слънчево момиче!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (50)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (92)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (22)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (16)
70% Complete