Събота, 27 Април 2024, 06:26

Нерегламентирани строителни сметища - докога?

31 Март 2015, 13:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1346 6


Нерегламентирните саметища на територията на община Ботевград не са тайна за никого. Остават въпросите обаче защо се допуска те да съществуват, а виновните лица, създали ги, остават ненаказани? Защо никой си няма и хабер тази порочна практика да спре?
Граждани многократно алармират, че на входа за местността Чеканица, отляво на пътя с години целенасочено се поддържат две такива нерегламентирани сметища, които са съставени предимно от строителни отпадъци. Преди повече от 5-6 години е създадено едното сметище, а преди две години – другото. И двете са само на няколко метри от вили, които се обитават от жители на Ботевград. В близост е и фирмата за охлюви, както и стадион „Христо Ботев”, зала „АРЕНА Ботевград”, също.
Преминаващи граждани, на път за вилите си многократно са забелязвали камион, изсипващ какво ли не – ронени мазилки, хартиени отпадъци и торби от цимент,остатъци от счупени тухли, стиропор, дори дрехи. По всичко личи, че извършителят на нерегламентираното изхвърляне на боклук никога не е възпитаван в дух на опазване на околната среда, още по-малко уважение към собствения си град!Повече от ясно е и, че става въпрос за лица, обслужващи строителни фирми или частни бригади, извършващи ремонти.
На метри по-надолу се виждат пък парчета от рязан асфалт. На пръсти се броят фирмите, които асфалтират улиците на територията на общината.
Гражданите, които изразяват нетърпимост към това безотговорно отношение се надяват изхвърлянето на строителни отпадъци да спре, а отговорните институции да се заемат с предотвратяването на тази практика.
След като Регионалното депо за твърди битови отпадъци започна да функционира преди близо 2 години, е създадена възможност за гражданите, желаещи да изхвърлят строителните си отпадъци. Това заяви пред наш репортер Милчо Илчев, управител на общинското предприятие „РДТБО”. За целта е необходимо те да отидат до канцеларията на депото и да заявят желание за изхвърлянето им , което се осъществява на място, в непосредствена близост до самото депо, каза още Илчев.

Автор: Николина Цолова

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:27

    Не само на това място има нерегламентирани сметища в общината...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 31 Март, 14:40

    Това в европейски Ботевград, просто няма как да се случи! Няма нужда да се обикалят покрайнините, мизерийте ги имаме и почти в самия център на града.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:10

    Целият град е нерегламентирано мръсен с разнородни отпадъци.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 17:48

    Най- мръсният град в България,направо гнусен!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 19:37

    http://www.peticiq.com/111718

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 22:58

    Какви сметища виждате вие-нали си имаме депо от европейски стил -важното че е построено и от него са присвоени тлъсти суми-а че целият град прилича на сметище-това не ги вълнува местните управници-защото от градското сметище няма тлъсти суми-не аз пропускам -тях не ги вълнува -че са заети да прикриват следи от предишни деяния-нали цяла България и цял свят сега нази гледа-чете и коментира-и най-вече се възмущава-от дерибействанията в нашата община!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete