Четвъртък, 25 Февруари 2021, 23:37

Николай Борисов, зам. областен управител на София: Напролет тежкотоварният трафик отново ще бъде пренасочен през Искърското дефиле

16 Февруари, 12:26
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2254 1


Напролет тежкотоварният трафик отново ще бъде пренасочен през Искърското дефиле, въпреки че трасето е сериозно компрометирано. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ зам. областният управител на София Николай Борисов. Той обясни, че участъкът е изключително рисков.

„В момента е почистен и в добро състояние като главна пътна артерия. Проблемът е по отношение на тежкотоварния трафик, който бе пренасочен към този участък. Има множество дупки и слягане на асфалтовата настилка, необходима е подмяна на мантинели и поставяне на предпазни мрежи в посока от Нови Искър към Своге. Това трябва да е фокусът на едни бъдещи дейности по това трасе. Притеснително за този участък е, че в пролетния сезон тежкотоварният трафик отново ще бъде пренасочен през Искърското дефиле, необходимо е трасето да бъде предварително подготвено“, обясни той.

Проблемен е и участъкът между общините Костинброд и Своге – Бучин проход – Искрец - Своге, допълни Николай Борисов. В края на миналата година е започнат ремонт, който обаче не е довършен и към момента целият път е разбит.

По отношение на почистването на пътищата на територията на Софийска област в дните с обилен снеговалеж Николай Борисов коментира, че проблеми е имало по автомагистрала „Европа“. В рамките на ден-два е отреагирано, но при самите снеговалежи е имало проблемни участъци, каза още той. Затова при прогнози за очаквани снеговалежи настилките трябва да бъдат третирани предварително.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 11:12

    Ама трябва да бъдат, а защо не са е отделен въпрос

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (0)

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?

Анкета » коментари (0)

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?

отговори
Ароматните вещества, които са добавени в тютюна (37)
70% Complete
Никотинът, който е естествена съставка на тютюна и води до зависимост (77)
70% Complete
Химическите вещества, които се образуват в дима при горенето (166)
70% Complete
Други добавките в тютюна, които са търговска тайна на производителите (62)
70% Complete